Antena Meniu Search
x

Video Magazin al "groazei", descoperit lângă 2 spitale ieșene: Allimente stricate, ouă ținute pe caniculă și mizerie de nedescris

Fructe și legume stricate, lăzi frigorifice murdare și ruginite, ouă ținute pe caniculă la temperatura camerei. Sunt doar câteva dintre neregulile pe care inspectorii de la Potecția Consumatorului din Iași le-au găsit într-un supermarket aflat în apropierea a două mari spitale, cel de Copii și cel de Neurochirurgie. Un client nemulţumit a dat alarma. Inspectorii veniţi în control au fost uimiţi de ce au găsit în magazin. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 15.08.2022 , 19:20

Nu doar că nu e pentru prima dată când inspectorii găsesc mizerie în magazin, dar situația este cu atât mai gravă, dată fiind poziţia supermarketului.

Clara Mihociu, reporter Observator: Două unități spitalicești se afla în imediata apropiere a supermarketului în care au fost depistate neregulile, vorbim de Spitalul de Pediatrie și Spitalul de Neurochirurgie. În plus cartierul e unul locuit preponderent de bătrâni. Nimic din toate acestea nu i-a făcut pe angajați să fie mai atenți la igienă și la modul în care sunt depozitate alimentele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Alimentele alterate sunt extrem de periculoase pentru sănătate, avertizează medicii

Pe acelaşi subiect

Dr. Carmen Dorobăt, medic infecționist: Deosebit de sensibile sunt alimentele de carne și derivate, de lapte și derivate. Pot fi punctul de plecare a unor infecții alimentare, pentru că aici microbii găsesc condiții prielnice de dezvoltare. În special pacienții aflați la o anumită vârstă, părinți, bunici și copii în special pot ajunge la internare pentru reechilibrare.

Oana Calucci, specialist igiena alimentelor DSP Iași: O temperatură între 10 şi 6 de grade favorizează dezvoltarea bacteriilor. Dintre bacteriile cu impactul cel mai important sunt salmonella şi stafilococul. Toate legumele care sunt stricate sau prezintă semne de deteriorare, fructe, legume, ar trebui triate.

Supermarketul a fost închis  o zi pentru curăţenie şi a primit o amendă de 15.000 de lei. Dacă inpsetcorii revin şi găsesc iar  probleme ar putea închide magazinul pentru un an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Magazin al "groazei", descoperit lângă 2 spitale ieșene: Allimente stricate, ouă ținute pe caniculă și mizerie de nedescris