Antena Meniu Search
x

Video "Magazin de vise" în maşina unui şofer de 24 de ani, prins drogat la volan

Nimic nu-i mai sperie pe şoferii inconştienţi. După o seară de pomină petrecută la terase şi în cluburi, mulţi tineri s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau droguri, fără să le pese de lege. Cei care au fost traşi pe dreapta de poliţiştii de la rutieră au rămăs fără permis de conducere şi s-au ales cu dosare penale. În maşina unuia dintre şoferii prinşi drogaţi, poliţiştii au găsit peste o sută de grame de cannabis. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 25.09.2022, 14:19

Vezi și

Tras pe dreapta pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei, acest şofer în vârstă de 24 de ani a fost depistat pozitiv la consumul de substanţe interzise. În plus, maşina sa putea fi catalogată drept un "magazin de vise". Peste 100 de grame de cannabis mai avea tânărul asupra sa, într-un ghiozdan.

"Magazin de vise" în maşina unui şofer de 24 de ani

Claudiu Costea - Brigada Rutieră: Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea de probe biologice iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală. De asemenea, la controlul efectuat de către poliţişi, aceştia au depistat în autovehicul sustanţe din categoria drogurilor de risc. În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru deţinerea de substanţe psihoactive.

Un alt şofer s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat băut la volan, deşi era însoţit de soţie, care avea permis de conducere şi nu băuse. În urma testului, a reieşit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,55 miligrame de alcool pur în aerul expirat

Pe acelaşi subiect

Reporter-şofer: Nu v-a fost frică că o să vă oprească poliţia?

- Păi nu am încălcat nicio regulă, că am greşit, am greşit, asta e.

- Nu v-aţi gândit că aţi putea face vreun accident?

- Nu...

Alţii, recunosc că a fost doar o seară norocoasă.

Poliţist: Rezultatul este zero.

Reporter-şofer: - V-aţi urcat vreodată băut la volan? 

- Da. 

- Şi v-au prins? 

- Niciodată. Şi nici nu o să mă prindă. Vreţi să ne daţi la ştiri? Dă-i din nou, să răspund corect

- V-aţi urcat vreodată băut la volan?  

- Niciodată. Cei care o fac ar trebui să se mai gândească de zece ori înainte să facă pentru că este foarte periculos.

Ana Grigore - reporter Observator: Până la miezul nopţii, Brigada Rutieră a depistat pe drumurile din Capitală şase infracţiuni. Cinci şoferi au rămas fără permis pentru consum de alcool iar unul, pentru consum de droguri.

Astfel de acţiuni sunt organizate periodic de poliţiştii Brigăzii Rutiere şi au ca scop creşterea siguranţei în trafic. În noaptea de 24/25 Septembrie 2022, polițiștii Brigăzii Rutiere au desfășurat activități de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competență în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste *53.000 de lei și au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere, după cum urmează:

•3  pentru conducerea unui autovehicul sub influnența alcoolului;

 •1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;

 •1 pentru deținere de substanțe din categoria drogurilor de risc (Legea 143/200). De asemenea, au fost reținute 20 permise de conducere, astfel: 7 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului; 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție); 4 pentru infracțiunile la regimul rutier; 3 pentru depășirea vitezei cu peste 50km/h. Totodată, au fost reținute 4 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Magazin de vise" în maşina unui şofer de 24 de ani, prins drogat la volan