Antena Meniu Search
x

Video Mai multe siteuri din domendiul financiar și bancar din România, prădate de hackeri. Cine se află în sparele atacurilor

În ultimele zile, 25 siteuri din Romania au fost ţinta hackerilor. Directoratul Național de Securitate Cibernetică a anunțat ca atacurile au provenit de la grupări cibernetice afiliate Rusiei.

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 22.06.2024 , 07:55

Siteurile aparțin unor instituții publice din România, mai exact unor entități din domeniul financiar, bancar, transport și telecomunicații. Atacurile au implicat un flux masiv de cereri de conexiune, ceea ce putea duce până la oprirea completă a siteului dar în aceste cazuri au fost perioade scurte de indisponibilitate a serviciilor.

Mai multe siteuri din România, ținta hackerilor

Procesul de identificare și blocare a datelor a adreselor IP este unul destul de dificil din cauza proveninețelor lor diverse. Cu toate acestea, cei de la DNSC au precizat că în spatele acestui atac s-ar afla o grupare de hackeri rusești.

Vezi și

Ministerul Cercetării a declarat că în urmă cu câteva luni că România trece printr-un volum zilnic de până la 50.000 de atacuri cibernetice la fiecare 24 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Mai multe siteuri din domendiul financiar și bancar din România, prădate de hackeri. Cine se află în sparele atacurilor