Antena Meniu Search
x

Video Mai mulţi papagali, iepuri şi porcuşori de Guineea au murit în incendiul de la Piaţa 1 Decembrie

Mai multe magazine şi chioşcuri s-au făcut scrum azi-noapte în urma unui incendiu uriaş, care a izbucnit într-o piaţă din Capitală. Nu se ştie de la ce au pornit flăcările, dar administratorii spaţiului comercial sunt convinşi că cineva a dat foc intenţionat. Nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt de peste 100 de mii de euro. Poliţiştii au început acum o anchetă.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 05.12.2022, 21:30

Vezi și

Piaţa 1 decembrie din Sectorul 3, ora 1:00 noaptea. Oamenii din zonă sunt treziţi de bubuituri puternice şi de fumul gros. Sub geamurile lor, flăcări imense mistuiau totul. În piaţă funcţiona şi un pet shop, în care erau ţinuţi papagali, iepuri şi porcurşori de guineea. Nu a avut cine să îi salveze din calea flăcărilor.

Pompierii au ajuns în doar câteva minute. Zeci de echipaje s-au luptat ore întregi cu vâlvătaia.

Marian Stoica,locotenent colonel ISU BIF: S-a intervenit cu un număr de douăzeci de autospeciale cu apă şi spumă, 3 autoscări, două resurse medicale şi două descarcerări.

1000 de metri pătraţi de magazine şi tarabe s-au făcut scrum

Pe acelaşi subiect

Au reuşit să stingă incendiul abia la primele ore ale dimineţii. După ce fumul s-a risipit, s-a văzut şi amploarea pagubelor: 1000 de metri pătraţi de magazine şi tarabe s-au făcut scrum.

Andre Rotaru, reporter Observator: Cei care au magazine în zonă spun că incendiul a pornit undeva în acea construcţie. Cu puţin timp înainte de ora 1 s-ar fi văzut o flamă, undeva la nivelul solului. Apoi, în doar câteva minute, flăcările au cuprins întreaga piaţă. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere şi au început să caute probe printre ruine. Administratorii pieţei au bănuielile lor.

Administrator piaţă: Aşa am auzit, că a dat cu petarde. Dar să ardă în 11 minute cât a venit pompierii, să ardă tot în 11 minute, dacă nu era ceva să pună foc?  Duşmani nu avem. Piaţa nu are asigurare, e terenul nostru, suntem proprietari. Seara se opreşte curentul, curent n-avea piaţa. 

Pompierii susţin că piaţa nu avea nevoie de autorizaţii sau avize de securitate la incendiu. Administratorii au transmis că vor începe reconstrucţia pieţei şi cred că aceasta ar putea fi redeschisă la jumătatea anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Mai mulţi papagali, iepuri şi porcuşori de Guineea au murit în incendiul de la Piaţa 1 Decembrie