Antena Meniu Search
x

Video "M-am panicat puţin. Nu ştiam ce se întâmplă". Un incendiu violent a făcut praf mai multe apartamente dintr-un bloc din Braşov. Unii au rămas blocaţi în case printre flăcări

Un incendiu violent a mistuit complet mai multe apartamente dintr-un bloc din Braşov. Zeci de locatari au reuşit să iasă singuri, în stradă, speriaţi de fumul gros şi înecăcios. Alţii au fost prinşi în locuinţele lor, ca într-o capcană, înconjuraţi de flăcări din toate părţile. Au fost evacuaţi cu autoscara de pompieri. Intervenţia a fost extrem de dificilă, întrucât apelul la 112 a venit foarte târziu. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.05.2022, 19:49

Vezi și

Era ora 17.00 când s-a dat alarma în cartierul Tractorul, din Braşov. Fumul înnecăcios i-a scos pe oameni din apartamente. Până să-şi dea seama ce li se întâmplă, flăcările au înghiţit complet casa scării şi patru apartamente. 

S-au făcut scrum 

Locatară: M-am panicat puţin. Nu ştiam ce se întâmplă, de unde a izbucnit, nu ştiam nimic. Am văzut SMURD-ul, nu ştiam, sunt victime, nu sunt.

40 de locatari au ieşit singuri din apartamente, până la sosirea pompierilor. Ceilalţi au fost evacuaţi cu autoscara. 30 de oameni, copii şi adulţi, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Inclusiv pompierii au rezistat cu greu temperaturilor infernale. 

Pe acelaşi subiect

Lct. Valeriu David, ISU Braşov: E vorba despre oxigen pentru patru militari ISU. E vorba doar de o epuizare fizică având în vedere că s-a lucrat la temperaturi accentuate. 

Intervenţia pompierilor a fost la limită, mai ales că apelul la 112 a venit destul de târziu. 

Lct. Valeriu David, ISU Braşov: Ca şi intervenţie a fost destul de dificilă având în vedere că la nivelul ficărui palier au fost depozitate şi sunt depozitate materiale combustibile, dulapurile locatarilor. 

Flăcările ar fi izbucnit pe casa scării, iar de vină ar fi nişte copii din bloc. 

Bărbat: Am aflat că, la etajul întâi, în partea dinspre liceu, Liceul Rulmentul, s-ar fi jucat copii cu focul. Pe balconul dinspre liceu. Dacă e aşa sau nu...

În doar o jumătate de oră, incendiul a lăsat mai multe familii pe drumuri sau cu pagube uriaşe. Pompierii vor stabili în zilele următoare, cu certitudine, de la ce a izbucnit incendiul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "M-am panicat puţin. Nu ştiam ce se întâmplă". Un incendiu violent a făcut praf mai multe apartamente dintr-un bloc din Braşov. Unii au rămas blocaţi în case printre flăcări