Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Incendiu puternic într-un bloc din Braşov. Patru apartamente făcute scrum, peste 50 de persoane evacuate

Incendiu violent într-un bloc cu patru etaje din municipiul Braşov. Patru apartamente au fost înghiţite de flăcări, iar zeci de locatari au ieşit în stradă, speriaţi de fumul gros şi înecăcios, dar şi de faptul că focul ar putea ajunge şi la apartamentele lor. 12 dintre locatari au fost scoşi din apartamente de către pompieri. Intervenţia a fost extrem de dificilă, întrucât apelul la 112 a venit foarte târziu. Nu au fost victime, dar mai multe apartamente au fost distruse.

de Redactia Observator

la 21.05.2022 , 08:47

În jurul orei 17:00 s-a dat alarma în cartierul Tractorul, din Braşov. Incendiul ar fi izbucnit la etajul 1 al blocului, iar în doar câteva minute flăcările au ajuns şi pe casa scării. Până la sosirea pompierilor focul înghiţise deja 4 apartamente. 

Valeriu David, ISU Braşov: Ca şi intervenţia a fost destul de dificilă având în vedere că la nivelul ficărui palier au fost depozitate şi sunt depozitate materiale combustibile, dulapurile locatarilor.  Accesul a fost foarte dificil şi ardea a fost generalizată de la începutul ajungerii noastre la faţa locului. 

Zeci de persoane au fost evacuate din imobil

Vezi și

Peste 50 de persoane au ieşit din imobil sau au fost evacuate de forţele de intervenţie, iar mai mulţi adulţi şi copii au fost evaluaţi de echipajul medical după ce au inhalat fumul toxic. 

Locatară: L-am trezit pe soţul, a deschis geamul şi după ne-a spus să ieşim din imobil. M-am panicat puţin. Nu ştiam ce se întâmplă, de unde a izbucnit, nu ştiam nimic. Am văzut SMURD ul, nu ştiam, sunt victime, nu sunt.

De asistenţă medicală au avut nevoie şi pompierii...

Valeriu David, ISU Braşov: Este vorba de oxigen pentru patru miliari ISU, este vorba doar de o epuizare fizică având în vedere că s-a lucrat la temperaturi accentuate, peste 800, 1000 de grade. 

Chiar dacă încă nu s-a stabilit cauza producerii incendiului, unii locatari spun că ar fi văzut nişte copii care se jucau cu focul. 

Locatar: Am aflat că, la etajul întâi, în partea dinspre liceu, Liceul Rulmentul, s-ar fi jucat copii cu focul. Pe balconul dinspre liceu. Dacă e aşa sau nu...

După stingerea incendiului, autorităţile s-au ocupat de cei rămaşi pe drumuri, ale căror apartamente au fost distruse, şi le-au oferit alternative de cazare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Incendiu puternic într-un bloc din Braşov. Patru apartamente făcute scrum, peste 50 de persoane evacuate