Antena Meniu Search
x

Video Mamele ademenite și păcălite cu sarmale la 80 de lei povestesc discuțiile cu ”escroaca din Florești”. ”Mihaela, unde sunt banii?”

O femeie de lângă Cluj a păcălit mai multe mame care voiau să-şi facă viaţa mai uşoară de sărbători. Încasa avansul pentru a găti sarmale, salată boef, aperitive şi prăjituri, după care nu mai răspundea la telefon. Femeia a fost deja condamnată cu suspendare la un an şi jumătate de închisoare, după ce a închiriat mai multor persoane un apartament fictiv. De data asta, poate ajunge la închisoare. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.12.2022, 19:24

Vezi și

Ademenite pe reţele de socializare cu fotografii frumoase cu bunătăţi aranjate elegant, mai multe mămici din Cluj au decis să nu mai aibă grija mesei de Crăciun şi au comandat pe internet. 

Mămică: Eu lucrez până seara şi zic că e mai usor să dau comandă şi să nu mă mai implic cu chestiile astea dar se pare că nu a fost cum am gândit. Două platouri cu prăjituri şi două cu aperitive. 

Sarmale şi ciolan afumat la 80 de lei, platou cu aperitive la 70 de lei. Preţuri mai bune ca la restaurant, spun clientele înşelate. 

Mămică: Mi s-a spus să ofer un avans. Am plătit toată comanda.

Pe acelaşi subiect

Femeia promitea că găteşte acasă, în Floreşti, iar de acolo face livrările. Doar că după ce încasa banii, nu mai răspundea la telefon. 

Mămică: Am dat avansul de 100 de lei şi am comandat şi platouri şi pentru prăjitură. A spus că telefonul ei este stricat, nu o să răspundă, numai pe Facebook. Ne-am întâlnit, i-am dat acea sumă de bani, avansul, şi dup-aia mă amâna ba că are problemne cu fiica ei, că este la urgenţă, ba că e plecată din localitate. 

Mamele păcălite s-au plâns pe Facebook

După ce s-au trezit cu banii daţi şi mesele goale de Crăciun, mamele păcălite s-au plâns pe reţelele de socializare. Aşa au aflat că sunt zeci de victime ale aceleiaşi înşelătorii. 

Mămică: Am o săptămână şi în care tot a amânat, nu îmi răspundea la telefon. Pe Messenger vedeam că vede ce îi scriu. 

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: Autoritatea noastră a explicat de zeci de ori că nu încurajăm niciun fel de achiziţie de produse sau servicii din altă parte decât spaţii autorizate. Există riscuri nu numai de a fi înşelat, ci şi riscuri de a-ţi pune în pericol sănătatea şi de ce nu viaţa. 

După multe zile de tăcere, femeia a răspuns azi la telefon iar clientele s-au dezlănţuit. 

Femeie: Nu am de unde să-i dau acum, până mâine o să aibă toată lumea banii în cont.

Mămică: Dar tu, fată, te-ai folosit de banii oamenilor, ţi-ai bătut joc de oameni. 

Femeie: Nu mi-am bătut joc de oameni, am toată marfa cumpărată. 

Mămică: Mihaela, unde sunt platourile. La bătrânică i-ai luat ultimii bani, 450 de lei. 

Două persoane au depus deja plângere la poliţie, iar celelalte păgubite vor proceda la fel zilele următoare. 

Iulian Timşa: Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar la finalizarea acestora vor fi luate măsurile legale care se impun. 

Nu e prima oară când femeia din Floreşti reuşeşte să păcălească zeci de oameni. 

Femeia din Floreşti nu e la prima înşelăciune

Alex Prunean, reporter Observator: Femeia are deja o condamnare de un an si jumătate de închisoare pentru înşelăciune după ce înainte de UNTOLD a închiriat avansuri pentru chiria unui apartament fictiv de la nu mai puţin de 15 persoane. Magistraţii de la Judecătoria Cluj i-au suspendat executarea pedepsei. 

Dacă va ajunge în instanţă cu noul dosar, ar putea să execute şi pedeapsa anterioară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Mamele ademenite și păcălite cu sarmale la 80 de lei povestesc discuțiile cu ”escroaca din Florești”. ”Mihaela, unde sunt banii?”