Antena Meniu Search
x

Managerul Institutului „Marius Nasta” explică motivul din spatele numărului redus de infectări cu Covid-19

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, spune că folosirea testelor rapide cu antigen a devenit un fenomen în România, iar asta influențează datele privind transmiterea comunitară a Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.12.2020, 17:30

Managerul Institutului „Marius Nasta”: ”Oamenii știu că sunt bolnavi și se testează cu antigen, nu mai vin la spital”
Managerul Institutului „Marius Nasta”: ”Oamenii știu că sunt bolnavi și se testează cu antigen, nu mai vin la spital” - Abaca Press / Fotogramma/IPA/ABACA via Hepta
  • Dr. Beatrice Mahler susţine că este de aşteptat să urmeze un nou val de infectări în România.

Potrivit medicului Beatrice Mahler, oamenii care știu că sunt bolnavi se testează cu testele cu antigen și nu mai vin la spital pentru confirmare.

„Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare” , a explicat dr. Mahler, la Digi24.

Cu toate acestea, managerul de la "Marius Nasta" spune că institutul e ocupat 100%. "Nu simțim o relaxare la nivelul Institutului Nasta"

Numărul infectărilor cu Covid-19, în scădere

Dr. Mahler susţine că este de aşteptat să urmeze un nou val de infectări în România.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val”, a afirmat medicul.

În ceea ce priveșre noua tulpină COVID-19, care s-a răspândit în Europa, medicul Beatrice Mahler a explicat faptul că vaccinul împotriva noului coronavirus acoperă şi această variantă a visurului SARS-COV-2.

Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost înregistrate 4.875 cazuri cu coronavirus şi 127 morţi, în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 30 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 627.941 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 554.056 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.875 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 15.596 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Managerul Institutului „Marius Nasta” explică motivul din spatele numărului redus de infectări cu Covid-19