Antena Meniu Search
x

Video Mănușile chirurgicale devin tot mai greu de găsit pe piață. Soluția temporară găsită de Spitalul Municipal Timișoara

Mănușile chirurgicale, folosite de medici și asistente, devin tot mai greu de găsit. Iar cei care au de suferit sunt tocmai medicii care au nevoie de ele. O spune managerul Spitalului Municipal din Timișoara, ale cărui stocuri au scăzut considerabil din cauza pandemiei. În plus, achizitiile se fac cu dificultate pentru că furnizorii onorează cu greu comenzile.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 30.12.2020, 18:58

Vezi și
  • Mănușile chirurgicale, tot mai greu de găsit.
  • Spitalul Municipal din Timișoara a primit sprijinulFundației Comunitare Timișoara.

Problemele au apărut încă din vară. Unitatea sanitară are un contract de achiziție pentru mănușile chirurgicale, însă stocurile se actulizează tot mai greu, iar în momentul în care vin sunt distribuite secțiilor unde este un consum mai mare, printre care secțiile COVID.  

Necesarul lunar este undeva la 70.000 de perechi de mănuși. Unitatea sanitară a fost nevoită să solicite ajutorul Primăriei a direcționat apelul medicilor către Fundația Comunitară Timișoara. 

Reprezentanții acesteia din urmă susțin că au reușit să ajute cu mănuși Spitalul Municipal din Timișoara, ca să aibă până după sărbători, însă dacă primesc cereri și de la alte unități sanitare nu mai au de unde.

Niciunul dintre cei opt furnizori cu care lucrează nu mai are marfă. Managerul Municipalului spune că mănușile sunt tot mai greu de găsit în toată Europa, iar unul dintre producătorii autorizați pentru UE, cu care ei lucrau, are deja vândută toată producția pe anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Mănușile chirurgicale devin tot mai greu de găsit pe piață. Soluția temporară găsită de Spitalul Municipal Timișoara