Antena Meniu Search
x

Video MApN caută voluntari. 100 de ieșeni au încercat pentru o zi viaţa militarilor din batalionul Lupii Negri: ''Acum înțeleg prin ce trec''

Pentru că românii nu se înghesuie să se înroleze voluntari, armata lansează o provocare. De bună voie şi nesiliţi de nimeni, aproape 100 de localnici din Iaşi au intrat în poligonul batalionului Lupii Negri, să încerce pentru o zi viaţa de militar. Soldaţii de probă au alergat 11 kilometri cu raniţa în spate şi au parcurs un traseu cu obstacole. La final, puţini au mai rămas să întrebe cum se pot înrola. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.09.2022, 09:34

Vezi și

Lt. Col. Marius Butilă, Batalionul 151 Infanterie "Războieni": Au primit acei rucsaci ai noștri, raniţe cum le numim cu o anumită greutate. Vrem sa vadă ce înseamnă viața unui militar de zi cu zi, când noi mărșăluim către diferite puncte 

''Foarte frumos! Urcatul în pădure m-a terminat. Acum înțeleg prin ce trec băieții...''

Şi încă nu a înţeles tot. Raniţa soldaţilor de probă nu avea 31 de kilograme, ca echipamentul pe care îl cară în spate un militar. Doamnele au avut de dus doar cinci kilograme, iar domnii, dublu. Adevărata "distracţie" a venit abia la finalul cursei: traseul cu obstacole. Sârma ghimpată a fost înlocuită cu sfoară, iar sergenţii s-au dovedit... îngăduitori. 

Multe doamne au vrut să demonstreze că uniforma de armată se potriveşte şi femeilor, iar Daniela a făcut chiar performanţă.

Pe acelaşi subiect

''Foarte fain, mi-a plăcut mult să alerg, dar nu cu rucsac. Eram deja obosită. Cu ultimele forţe m-am târâit.''

MApN încearcă să atragă voluntari

După antrenamente, majoritatea soldaţilor de o zi le-au urat succes militarilor şi au spus că experienţa le-a fost de-ajuns. Nu e prima oară când Ministerul Apărării renunţă la spiritul cazon şi încearcă să atragă voluntari.

În vară, într-o mişcare de PR nereuşită, MApN a scris pe Facebook că Selly s-a înrolat în armată. După ce internetul s-a umplut de ironii şi acuzaţii, vloggerul a precizat că nu a primit niciun ban pentru "colaborare", ci că a filmat un episod din reality show-ul său despre meserii.     

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » MApN caută voluntari. 100 de ieșeni au încercat pentru o zi viaţa militarilor din batalionul Lupii Negri: ''Acum înțeleg prin ce trec''