Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mare de oameni la slujba de Sf. Parascheva de la Iaşi: Ciolacu, Ciucă, Geoană şi Lasconi au asistat din mulţime. Simion şi Becali au intrat în faţă

Zi de mare sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi. Este ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, iar pelerinajul de la Iaşi, închinat ei, cel mai mare pelerinaj din ţară de altfel, atinge astăzi apogeul. Peste 46 de mii de oameni, au stat în ultimele 24 de ore la coadă pentru a se închina Sfintei. Şi policienii au fost în această dmineaţă, pentru puţin timp, pelerini. 

de Clara Mihociu

la 14.10.2024 , 13:35

O mare de oameni a asistat la Sfânta Liturghie care a fost oficiată în aer liber. Esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane s-a umplut încă de dimineaţă, până la refuz. 

O mare de oameni la Sfânta Liturghie

35.000 de credincioşi de toate vârstele au stat la slujbă. Fiecare s-a rugat cum a simţit, unii în tăcere, alţii alături de preoţi. În zi de sărbătoare, printre pelerini şi-au făcut apariţia şi principalii candidaţi la prezidenţiale: Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi şi George Simion care a venit la Iaşi, împreună cu Gigi Becali, preşedintele PMP, Ludovic Orban, dar şi fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Vezi și

Atât Ciolacu, cât şi Ciucă au ales să asiste la slujbă din mulţime şi nu de pe scena amenajată pentru oficialităţi. Şi Elena Lasconi (USR) a rămas pe pietonal, în mulţime, în timpul slujbei religioase. George Simion, liderul AUR, a venit la slujbă însoţit de Gigi Becali. Cei doi s-au închinat şi la racla cu sfintele moaşte, fără a sta la rând, precum ceilalţi pelerini.

Pe acelaşi subiect

Înainte sau după slujbă, credincioşii s-au închinat la racla Ocrotitoarei Moldovei. Coada s-a întins pe mai multe străzi şi a depăşit şase kilometri. 

"De opt ani de zile e foarte important pentru mine. Pentru că îmi dă putere să merg mai departe, să trec peste răutăţile care ne înconjoară şi să încerc să fac fapte mai bun". "Vin de la Bucureşti. Este foarte frumos, un impact emoțional extraordinar de mare". "Emoţionant şi te cureţi sufleteşte efectiv. Este o senzaţie unică", spun credincioşii.

Peste 200.000 de oameni s-au închinat la raclă 

Noaptea trecută, nici frigul, nici oboseala nu i-a făcut pe oameni să renunţe. Iar voluntarii i-au ajutat cu pachete cu mâncare. Peste 200 de mii de oameni au trecut pe la raclă de la începutul pelerinajului.

Pelerinii nu au venit cu mâna goală la Sfânta Parascheva. De la haine, batiste, la căciuli şi jucării, toate sunt atinse de racla sfântă.  

Născută în localitatea Epivata, de pe ţărmul Mării Marmara, în prima jumătate a secolului al XI-lea, Sfânta Cuvioasă Parascheva a trăit doar 27 de ani, şi este una dintre cele mai iubite sfinte din calendarul ortodox. Moaștele Sfintei au fost aduse la Iași în urmă cu 383 de ani. 

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » Mare de oameni la slujba de Sf. Parascheva de la Iaşi: Ciolacu, Ciucă, Geoană şi Lasconi au asistat din mulţime. Simion şi Becali au intrat în faţă