Antena Meniu Search
x

Video Marea a înghițit plajele extinse. În nordul stațiunii Mamaia s-a format un mal înalt de aproape un metru la intrarea în apă

După ce a fost extinsă, plaja din nordul stațiunii Mamaia a început să se îngusteze la loc, pentru că valurile au tras înapoi nisipul de pe plajă. Marea îşi cere nisipul înapoi am spune în varianta romantică. În realitate, nu este chiar aşa întru totul. Fenomenul este așteptat să apară până la stabilizarea zonei.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 09.12.2021, 12:56

Vezi și

Fenomenul este vizibil în special în zona de nord a stațiunii Mamaia, unde marea a mușcat din nisip între 3 și 5 metri. Specialiștii cred că până la stabilizarea zonei valurile vor continua să mănânce din nisip până la 40 de metri din plaja extinsă.

După Mamaia și Eforie, vor fi reabilitate plajele din Costinești, Olimp și Neptun. Proiectul, lansat cu bani din fonduri europene, se ridică la o valoare de 800 de milioane de euro. Până în 2022, suprafețele noi de plajă se vor extinde, în total, cu aproape 300 de hectare, cifră care cuprinde şi sectoarele deja refăcute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Marea a înghițit plajele extinse. În nordul stațiunii Mamaia s-a format un mal înalt de aproape un metru la intrarea în apă