Antena Meniu Search
x

Video Mario Iorgulescu ar putea scăpa de pedeapsa de 13 ani de închisoare. Decizia, așteptată azi

Mario Iorgulescu, unul dintre cei mai căutaţi fugari din România, ar putea scăpa de pedeapsa de 13 ani şi opt luni de închisoare, primită după ce a condus nebuneşte, băut şi drogat şi a ucis un tânăr cu maşina. S-a întâmplat în septembrie 2019 şi la scurt timp după accident, fiul preşedintelui LPF a fugit în Italia, unde ar fi fost internat într-o clinică. Avocaţii lui Mario Iorgulescu au cerut anularea condamnării la Curtea Supremă. Judecătorii urmează să se pronunţe astăzi, dacă sentinţa va fi desfiinţată.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 28.03.2024, 14:50

Vezi și

În cazul în care Curtea Supremă aprobă acest recurs în casație, tot procesul lui Mario Iorgulescu va fi rejudecat, va fii desființată această condamnare de 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, o sentință definitivă care a fost dată la finalul anului trecut. 

 Cum vrea avocatul să-l scape pe Mario Iorgulescu de condamnare la 13 ani de închisoare

Atât în motivarea acestui recurs în casație, care este o cale extraordinară de atac, cât și în fața instanței, avocatul lui Mario Iorgulescu a menționat că Mario nu are discernământ. Că nu a avut discernământ nici în momentul în care a produs accidentul și că, deși circula cu o viteză amețitoare, nu a tras de volan în mod intenționat la dreapta, astfel încât să intre în mașina în care se afla Dani Vicol.

Avocatul a spus, de asemenea, că lui Mario Iorculescu i s-ar fi descoperit o leziune pe creier în urma analizelor medicale pe care le-ar fi făcut în Italia și că instanțele din România nu i-au dat posibilitatea să se trateze mai întâi, ca ulterior să poată participa la toate procesele. 

Pe acelaşi subiect

Declarațiile avocatului lui Mario Iorgulescu au stârnit un val de reacții în sală. Oamenii erau șocați de această motivare. Atât apărătorii familiei lui Dani Vicol, cât și Parchetul, dar și reprezentanții Spitalului Elias, au cerut completului de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție să respingă acest recurs pentru că motivarea este una revoltătoare. 

De altfel, apărătorul lui Mario Iorgulescu a susținut și faptul că niciodată nu s-a putut proba faptul că Mario era băut și drogat la volan și asta pentru că probele biologice i-au fost prelevate la Spitalul Elias care, la momentul respectiv, nu avea competența să prelucreze aceste probe.

Dovada i-a fost însă respinsă de instanță. Rămâne de văzut ce va decide completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Familia lui Dani Vicol speră că, măcar de data aceasta, justiția din România nu va da vina pe decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Mario Iorgulescu ar putea scăpa de pedeapsa de 13 ani de închisoare. Decizia, așteptată azi