Antena Meniu Search
x

Video Mario Iorgulescu, ţinut în Italia, în timp ce familia tânărului ucis de el se revoltă. "Ne-a umilit în instanţa asta, ne-a făcut copilul în toate felurile"

Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat definitiv astăzi la 13 ani şi opt luni de închisoare. Judecătorii au redus pedeapsa iniţială cu doi ani şi au stabilit că părinţii victimei vor primi 200.000 de euro şi 100.000 de lei daune. Despăgubirile trebuie plătite, însă, de societatea City Insurance, care este în faliment. Iar Mario Iorgulescu trebuie extrădat din Italia ca să ajungă la închisoare.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 18.10.2023, 20:37

Vezi și

După multe amânări, Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul şi a micşorat condamnarea iniţială. Mama tânărului de 24 de ani care a murit în maşina spulberată de Mario Iorgulescu, nu mai are putere să se revolte după un proces care a durat ani de zile.

"Ne-a făcut copilul în toate felurile"

Marinela Vicol, mama tânărului ucis de Mario: Mi se pare cam puţin pentru ce a făcut Mario Iorgulescu şi cât ne-a umilit în instanţa asta. Ne-a făcut copilul în toate felurile, şi drogat, cu toate că vina lui nu a fost nici măcar un pic. Suferinţă, durere, milă, dor mare de copilul meu, durere mare de copiii lui că au rămas fără tată.

Cristina Filip, reporter Observator: Fiul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal va trebui să plătească şi despăgubiri în valoare de 50.000 de lei respectiv 100.000 de euro părinţilor lui Dani Vicol, tânărul de 24 de ani pe care l-a omorât în accident.

Pe acelaşi subiect

Avocaţii lui Mario consideră că a fost pedepsit prea aspru

Avocaţii familiei Iorgulescu, care au pledat pentru o pedeapsă la jumătate, consideră că Mario a fost condamnat prea aspru.

Florin Durgheu, avocatul lui Mario: Ce reacţie să ai la o asemenea mizerie. Pur şi simplu un precedent periculos dar nu am nicio reacţie.

Gino Iorgulescu susţine că fiul său nu consuma droguri

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal şi tatăl condamnatului de astăzi, miza şi el pe o pedeapsă mai mică.

Gino Iorgulescu: Să fie un proces corect. Dar vreau să vă mai spun ceva: băiatul meu nu a fost drogat şi cine mai spune că e drogat o să aibă o mare surpriză că noi avem dovezi şi o să plătească.

"Pur și simplu a intrat în el frontal. L-a făcut praf"

Judecătorii care au dat sentinţa au avut, însă, în dosar expertize - Mario Iorgulescu conducea beat şi drogat cu cocaină când a intrat cu 164 de kilometri pe oră pe contrasens. A lovit maşina în care era Dani Vicol, un tânăr de 24 de ani, tatăl a doi copii, care a murit pe loc. Unchiul victimei a asistat îngrozit la scenele morţii.

Unchiul victimei: Eu mergeam în spatele lui la vreo 200 de metri. Am văzut cum a venit o mașină cu o viteză neimaginabilă. Pur și simplu a intrat în el frontal. L-a făcut praf.

Imediat după accident, Mario Iorgulescu a fost scos din ţară. Părinţii l-au dus în Italia şi au încercat să evite extrădarea. L-au internat în clinici medicale şi au încercat să demonstreze că nu este apt să participe la procese şi audieri. Cei doi copii ai tânărului mort în accidentul provocat de Mario au crescut cu gândul la tatăl despre care nici amintiri nu au.

Marinela Vicol, mama tânărului ucis de Mario: Băieţetul s-a făcut mare, are 4 ani, întreabă mereu: "Cum făcea tati, cum era tati". Fata e mai rezervată aşa, nu vorbeşte, dar se vede tristeţea în ochii ei la fiecare pas, când e ziua ei, când începe şcoala.

După ce va fi localizat în Italia, Mario va fi extrădat

Acum că a fost dată sentinţa finală, poliţia îl va căuta pe Mario Iorgulescu la adresele din România şi dacă nu îl vor găsi îl va da în urmărire internaţională. Odată localizat în Italia, începe procedura de extrădare.

Cristina Filip, reporter Observator: În acest caz, există două variante. Dacă Mario Iorgulescu acceptă să colaboreze, va fi extrădat în procedură de urgenţă, adică în maximum 24 de ore. Dacă nu e de acord să fie predat autorităţilor române, va fi ţinut în arest preventiv pe teritoriul italian până o instanţă va decide dacă şi când va fi trimis în România. Procedura nu poate dura mai mult de 6 luni.

Italia este una dintre ţările în care şi-au găsit scăparea mulţi dintre fugarii României: fosta şefă antimafia Alina Bica, baronul PSD Neamţ Ionel Arsene şi ostul ofițer SRI Daniel Dragomir, toţi condamnaţi pentru corupţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Mario Iorgulescu, ţinut în Italia, în timp ce familia tânărului ucis de el se revoltă. "Ne-a umilit în instanţa asta, ne-a făcut copilul în toate felurile"