Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Marius Balo a ajuns acasă, la Cluj, după opt ani de închisoare în China: "E cea mai fericită zi din viaţa mea"

Marius Balo, profesorul care a petrecut 8 ani de închisoare în China, a ajuns, azi noapate, acasă, la Cluj-Napoca. A fost întâmpinat de unchiul său, cel care l-a crescut de la vârsta de 10 ani, şi de avocat. 

De Redactia Observator la 25.04.2022, 08:30
Vezi și

"N-am dormit de 3 zile, sunt aşa...levitez. Însă şi de emoţie. E cea mai fericită zi din viaţa mea. Doar prin prizma faptului că am visat atât de mult la acest moment. Îl tot pregăteam psihic. Zile şi săptămâni şi luni. Şi acum, situaţia este oarecum ireală", a declarat Marius Balo la sosirea în România.

Marius Balo s-a stabilit în China în 2010 și a lucrat iniţial ca expert străin. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la o universitate din Beijing. Însă în 2014, acesta a fost arestat sub acuzaţia de fraudă, cu un prejudiciu de 350 de mii de dolari. 

Marius Balo a fost închis într-un penitenciar de maximă siguranță din Shanghai

În 2016, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, după ce a recunoscut fapta și a fost închis într-un penitenciar de maximă siguranță din Shanghai. Avocații lui Balo au susținut că frauda care i s-a reținut acestuia ar fi de numai 80 de dolari. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Marius Balo a ajuns acasă, la Cluj, după opt ani de închisoare în China: "E cea mai fericită zi din viaţa mea"