Antena Meniu Search
x

Video Mărturia femeii din Braşov care s-a trezit cu ursul în curte, alergat de câini: "A venit din cartier, nu din pădure. Îmi e frică, nu dorm de două nopţi"

Urşii au devenit de-ai casei la noi. O femeie din Braşov s-a trezit cu animalul sălbatic în curte. Fiara alerga în jurul casei, urmărită de câinii femeii. În aceeaşi zi, locuitorii unui alt cartier din oraş au primit mesaj Ro-Alert că o altă sălbăticiune se plimbă în jurul unui spital.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.05.2023, 19:50

Vezi și

Femeia ieşise în curtea casei pentru a da un telefon. Se aşezase pe canapea de mai puţin de un minut, când ursul i-a trecut razant prin faţa ochilor. "Brusc m-am trezit cu ursul, aşa. Nu a venit din pădure, a venit din cartier. A sărit din gard în gard. Am fugit spre gazon, nu spre casă. Ursul...îl alergau câinii. Miki, Maya şi Luna. Ei au fost cei care m-au salvat. Mi-a fost frică! Îmi este frică! Două nopţi nu am dormit absolut deloc", spune Cerasela. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere montate pe casă. Proprietara spune că, dacă nu erau cei trei câini, rasa Scnauzer, s-ar fi putut întâmpla o tragedie.

Ursul se plimbase nestingherit prin oraş

Incidentul a avut loc scurt timp după ce autorităţile din Braşov au transmis un mesaj RO-Alert din cauza unui alt urs care dădea târcoale în jurul unui spital din oraş. La aproximativ 11 ore de la alerta de la spital, ursul a ajuns şi în acest cartier al municipiului Braşov, aflat la niciun kilometru distanţă. S-a plimbat pe străzi şi prin curţile oamenilor la o oră la care foarte mulţi copii erau la joacă. Poliţişţii recomandă ca, atunci când ne trezim cu ursul în curte, să sunăm imediat la 112. "Apelul e primul, recomandarea noastră ulterioar e ca pe cât posibil omul să se adăpostească în locuinţă. Să nu se apropie, să nu le fotografieze, să nu le hrănească", a declarat Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov.

Nu doar la noi urşii au devenit curajoşi şi se plimbă nestingheriţi prin curţile oamenilor. Luna trecută, un american din Carolina de Nord, care se relaxa pe un şezlong pe terasa casei, a fost luat prin surprindere de un musafir nepoftit. A înlemnit în faţa unui urs care trecea la aproximativ doi metri de el. Şi animalul a părut la fel de speriat de întânire. Preţ de câteva secunde, ursul şi omul au împietrit. În urmă cu doi ani, o filmare cu o tânără, tot din Statele Unite, care se luptă cu un urs a făcut înconjurul lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mărturia femeii din Braşov care s-a trezit cu ursul în curte, alergat de câini: "A venit din cartier, nu din pădure. Îmi e frică, nu dorm de două nopţi"