Antena Meniu Search
x

Video Măsuri de securitate fără precedent la expoziţia Constantin Brâncuşi

Măsuri de securitate fără precedent într-un muzeu din România. Piesele din expoziţia Constantin Brâncuşi vor fi protejatate de un sistem de securitate care a costat 2 milioane şi jumătate de euro şi la care se lucrează de doi ani.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.09.2023, 15:47

Vezi și

Cea mai mare expoziţie a artistului din ultimele decenii este o adevarată provocare logistică, atunci când vine vorba de măsuri de securitate: transport armat, poartă antitero, sistem antiincendiu cu pompe şi senzori - toate au transformat Palatul Baroc într-o adevarată fortăreaţă.

Expoziţia de peste jumătate de miliard de euro mai are la intrare o poartă antitero, la fel ca în Palatul Parlamentului sau în aeroporturi. Şi sistemul de iluminat e unic pentru un muzeu din România. Este vorba despre un sistem foarte special, este un sistem de calitate muzeală, cu un indice de reproducere a culorii foarte ridicat. Acest indice de reproducere a culorii permite reproducerea fidelă a culorii în aşa fel încât vizitatorii să aibă acces asupra culorii reale a exponatelor.

Turişti din toată lumea au venit să vadă operele lui Brâncuşi. Expoziţia din Timişoara va fi deschisă publicului la sfârşitul acestei luni. Asigurarea lucrărilor a costat aproape un sfert de milion de euro. 

Sute de turişti din Franţa, Germania, Marea Britanie sau Ungaria vor veni în Timişoara pentru această expoziţie. 4000 de bilete s-au vândut doar în primele zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Măsuri de securitate fără precedent la expoziţia Constantin Brâncuşi