Antena Meniu Search
x

Video Măsuri luate în România după alerta de holeră din Marea Neagră. În ce condiţii ar putea fi interzis scăldatul în staţiunile de pe litoral

Apa mării va fi pusă la microscop. Inspectorii sanitari au anunţat, astăzi, că vor monitoriza zilnic, timp de două săptămâni apa din Marea Neagră. Totul, pentru a se elimina orice suspiciune de holeră pe litoralul românesc.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.06.2023, 20:09

Vezi și

​Autorităţile din România sunt în alertă, după ce barajul Nova Kakhovka, din Ucraina, a fost distrus şi s-au produs inundaţii care ar putea duce inclusiv la apariţia unei epidemii de holeră la doi paşi de România. "Apa mării va fi monitorizată în permanenţă. Analizele făcute de DSP până în acest moment arată că nu sunt probleme, așa că turiștii care vin acum pe litoral se pot scălda fără griji în mare", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Apa mării, analizată după alerta de holeră

"Reprezentanții DSP spun că riscurile ca apa sa fie contaminată în viitorul apropiat sunt mici. Chiar și așa, timp de 14 zile, se vor face analize în mai multe puncte din județele Constanța și Tulcea. Specialiștii au recoltat probe de apă din peste 50 de puncte de pe litoral, de la Năvodari până la Vama Veche. Doar atunci când vor apărea probleme populaţia va fi înştiinţată, iar scăldatul va fi interzis", adaugă Andreea Filip, reporter Observator.

Între timp, vremea s-a îndreptat pe litoral, astăzi a fost soare și vreme de plajă și așa va fi şi mâine. Întreaga situaţie a fost analizată cu biologul Răzvan Popescu Mirceni, în exclusivitate pentru Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Măsuri luate în România după alerta de holeră din Marea Neagră. În ce condiţii ar putea fi interzis scăldatul în staţiunile de pe litoral