Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Medic din Satu Mare, rănit grav după ce a căzut în gol în Munții Piatra Craiului

Un medic și voluntar Salvamont din Satu Mare a fost rănit grav, după ce a căzut în gol de pe munte. Incidentul a avut loc în Munții Piatra Craiului, unde bărbatul de 35 de ani participa la Maratonul Piatra Craiului. Misiunea de salvare a durat 16 ore. 

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 11:11

O echipă de opt salvamontiști a ajuns în zonă și a urmat o operațiune de salvare extrem de dificilă. În urma căzăturii, medicul a suferit leziuni la coloană.

Salvat după 16 ore

Bărbatul, un medic cu experiență vastă în domeniul montan și instructor în școlile Salvamont, era participant la Maratonul Piatra Craiului (MPC), o competiție montană cunoscută pentru dificultatea traseelor sale. Deși era un profesionist în domeniu și salvamontist voluntar la Satu Mare, imprevizibilitatea și dificultatea terenului montan și-au spus cuvântul, scrie Presa SM.

Articolul continuă după reclamă

Odată ajunși la victimă, aceștia au procedat la izolarea termică a bărbatului, un pas esențial pentru prevenirea hipotermiei în condițiile dificile de pe munte. Salvamontiștii au folosit o targă specială UT 2000, dotată cu o saltea vidată pentru imobilizarea victimei, asigurând transportul în condiții optime.

După aproximativ 16 ore de efort susținut, victima a fost predată în siguranță unui echipaj SMURD, care a preluat îngrijirea medicală de urgență.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » Medic din Satu Mare, rănit grav după ce a căzut în gol în Munții Piatra Craiului