Antena Meniu Search
x

Medic român condamnat la închisoare pe viaţă, după ce şi-a împuşcat mortal amanta şi l-a rănit grav pe soţul ei, în faţa copiilor lor, în Ungaria

Un medic român din Oradea a fost condamnat la închisoare pe viaţă, după ce, în 2016, şi-a împuşcat mortal fosta amantă şi l-a rănit grav pe soţul acesteia în faţa gemenilor cuplului, în casa acestora din Ungaria.

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 12:48

Pneumologul şi-a primit acum condamnarea la Tribunalul Nyíregyháza. Potrivit deciziei instanţei, Dan Stamatiu va fi expulzat definitiv din Ungaria şi va putea fi eliberat condiţionat cel mai devreme după 25 de ani de detenţie. Atât procuratura, care ceruse ca medicul să nu poată fi eliberat condiţionat decât după ispăşirea a 35 de ani de pedeapsă, cât şi medicul român vor depune contestaţie la Curtea de Apel din Debrecen, scrie ebihoreanul.

O poveste de iubire cu final dramatic

Medicul Dan Stamatiu începuse povestea de iubire cu femeia măritată, în 2012. Un an mai târziu, aceasta a vrut să divorţeze, dar ulterior s-a răzgândit şi a rămas cu soţul său, lucru care nu i-a convenit deloc românului. Cum amanta nu îi mai răspundea la mesaje şi nici nu mai dorea o relaţie cu medicul, acesta a pus la cale planul diabolic ca să se răzbune.

“Pe 31 august 2016, cu o armă de foc achiziționată anterior, a condus în apropierea locuinței cuplului, apoi s-a apropiat de casă cu bicicleta, ascunzându-se și așteptând. Soțul și copiii cuplului (gemeni pe atunci în vârstă de 7 ani – n.r.) erau acasă, femeia a ajuns mai târziu. Inculpatul a început să o urmărească. La ușa de la intrare, femeia s-a speriat și şi-a strigat soţul, cerând ajutor. Învinuitul și-a scos apoi arma și a împușcat de aproape în cap ambele victime”, se arată în rechizitoriu.

În urma atacului, femeia a murit pe loc, în timp ce bărbatul a rămas cu un handicap sever. Nu poate vorbi, are nevoie de ajutor la îmbrăcat şi mâncat. După crimă, medicul a revenit în România. A fost prins pe 1 septembrie 2016 de autorităţile române, în Cluj Napoca. Bărbatul încă mai avea arma crimei asupra sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Medic român condamnat la închisoare pe viaţă, după ce şi-a împuşcat mortal amanta şi l-a rănit grav pe soţul ei, în faţa copiilor lor, în Ungaria