Antena Meniu Search
x

Video Medic UPU, despre pacientele Covid întoarse din drum de pe aeroport: ”Una dintre ele așteaptă de 6 zile eliberarea unui pat ATI”

Situaţie incredibilă în Cluj. Un avion militar cu trei bolnavi COVID a fost oprit la sol chiar înainte de decolare. Cele trei paciente ar fi trebuit să ajungă într-un spital din Austria la Terapie Intensivă, dar, după ce aeronava a stat aproape o oră pe pistă, au fost din nou urcate în ambulanţe. Acum, aşteaptă o nouă şansă la viaţă, conectate la oxigen într-o unitate de primiri urgenţe.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.10.2021, 19:27

Vezi și

Rând pe rând, cei trei bolnavi în stare gravă sunt scoşi din aeronava militară şi urcaţi din nou în ambulanţe. Sunt descărcate şi tuburile de oxigen care ar fi trebuit să fie folosite pe durata zborului Cluj - Viena.

Alex Prunean, reporter Observator: ”După mai bine de jumătate de oră de aşteptare pe pistă cu pacienţii în avion, transferul a fost anulat. Echipajul aeronavei a solicitat din nou intervenţia ambulanţelor aici pe aeroport pentru a duce bolnavii înapoi la spitalul din Cluj”.

Austria s-a oferit să primească trei bolnavi Covid, apoi s-a răzgândit

Explicaţiile sunt halucinante. Austria a anunţat iniţial că are trei paturi libere. Au fost alese trei bolnave care aşteptau în UPU eliberarea unui pat la ATI la Spitalul Judeţean.

Pe acelaşi subiect

Cristi Ursu, şef UPU SMURD Cluj: ”Două dintre ele, din cursul zilei de ieri. A treia, este a şasea zi la noi. Toate pacientele, de terapie intensivă”.

Pacienți Covid întorși din drum de pe aeroport, la Cluj

În jurul prânzului, pacientele au fost transferate pe aeroportul din Cluj. Un avion Spartan era pregătit să decoleze la ora 15. Înainte de zbor, autorităţile române au sunat din nou în Austria. Şocant, li s-a spus că nu mai au loc pentru noi: un pat deja s-a ocupat, iar celelalte două sunt disponibile abia de mâine. Şi mai bine să revenim mâine când vor avea sigur loc pentru cei trei bolnavi.

Trei bolnavi au fost transferaţi tot astăzi în Polonia. E a doua ţară europeană care ne sare în ajutor după Ungaria. La nivel naţional, sunt 2061 de pacienţi care aşteaptă în unităţile de primiri urgenţe eliberarea unui pat, 77 dintre ei, intubaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Medic UPU, despre pacientele Covid întoarse din drum de pe aeroport: ”Una dintre ele așteaptă de 6 zile eliberarea unui pat ATI”