Antena Meniu Search
x

Medicii din București, mărturii cutremurătoare despre lupta pentru salvarea pacienților infectați cu noul coronavirus (Video)

Lupta pentru viaţă nu e niciunde mai inegală ca în ambulanţa care-i duce pe bolnavii de coronavirus la spital. Doctorii spun că se chinuie să salveze pacienţi în stare foarte gravă care nu cred nici măcar în ultima clipă că boala există. Mărturiile medicilor care aleargă să găsească un loc în spitale, în materialul următor. 

de Redactia Observator

la 30.10.2020, 22:49

Vezi și
  • 150 de ambulanțe din București se ocupă de transportarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Raluca Vultureanu şi Florin Semciuc sunt medici la Spitalul Floreasca. Îngrijesc doar urgenţe şi în ultima vreme cabinetul lor medical este ambulanţa. Au grijă ca bolnavii să ajungă în siguranţă la spital. De opt luni sunt în linia întâi. Zi de zi.

Raluca Vultureanu, medic: Unii pacienţi se roagă, alţii în continuare nu cred. Îi pierdem. Sunt unii la care ajungem prea târziu.

Florin Semciuc, medic: Au fost situaţii în care am pierdut pacient, situaţii în care i-am dus la spital. O dată te simţi uşurat, o dată te simţi întristat. Te gândeşti că poate ai fi putut să îi faci mai mult.  

Astăzi a fost o zi bună. Dacă se poate vorbi despre asta în pandemie. Florin a dus contracronometru un nou-născut infectat cu noul coronavirus la spital. E optimist în privinţa lui.

Florin Semciuc, medic: Chiar o mână de om. 10 zile, mititel, frumuşel, guraliv, frumos, dar... e tot un pacient pentru noi.

Raluca Vultureanu, medic: Ce mi se pare şi mai greu este că trebuie să fac asta 12-24 de ore, cât e nevoie, iar apoi să ies pe stradă şi să văd o grămadă de oameni care cumva dau de o parte ce facem noi şi prin nepăsarea lor împrăştie şi mai mult ceea ce noi ne chinuim să stârpim.

Cea mai grea misiune e să găsească un loc în spital pentru bolnavi.

Raluca Vultureanu, medic: Se întâmplă să mergem la spitale şi locurile dedicate pacientului nostru s-au ocupat. 

Cel mai impoprtant e să aibă grijă de pacientul pe care îl are în ambulanţă. Sunt situaţii administrative în care unii uită că în principal e pacientul.

150 de ambulanţe transportă bolnavi de coronavirus în Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Medicii din București, mărturii cutremurătoare despre lupta pentru salvarea pacienților infectați cu noul coronavirus (Video)