Antena Meniu Search
x

Video Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu stafilococ. Actorul a suferit o nouă intervenţie complicată

Florin Piersic a fost operat cu succes în urmă cu puţin timp la Spitalul Foişor din Capitală. Maestrul se află acum în recuperare pe secţia de Terapie Intensivă, iar medicii sunt încrezători că starea lui se va îmbunătăţi treptat. Intervenţia de scoatere a protezei infectate de la genunchi a fost una extrem de dificilă şi în loc i s-a pus o proteză provizorie cu pompă de antibiotic pentru a lupta cu infecţia din corp. 

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 19:17

Vezi și

În stare gravă şi extrem de slăbit, maestrul Florin Piersic a fost operat la genunchi la Spitalul Foişor din Capitală. Intervenţia a durat mai bine de o oră. A ajuns aici în stare gravă din cauza infecţiei puternice.

Adrian Molnar, directorul medical Institutul Inimii Niculae Stăncioiu: Este o situaţie destul de severă pentru sănătatea lui. Este gravă, da. (Deci poate să îi pună viaţa în pericol?) Da, da.

Proteza a fost montată în 2019. Dispozitivul a trebuit eliminat cât mai repede cu putinţă. În loc, i s-a montat o altă proteză provizorie, de tip spacer, cu pompă de antibiotic pentru a curăţa locul.

Horia Roşianu, şef secţie cardiologie Institutul Inimii Niculae Stăncioiu: Problema care se pune este de îndepartarea acelui focar secundar. Deci să îndepărtezi focarul protetic care poate mentine infecţia in organism iar de acolo un tratament antibiotic intensiv, bine gândit, bine condus.

Pe acelaşi subiect

Pentru a vedea cât de avansată este infecţia în jurul protezei de la genunchi a fost nevoie de o investigaţie de tip PET CT. Scanarea permite medicilor să vadă evoluţia bolii, dar şi dacă tratamentul administrat îşi face efectul.

Actorul ajunsese într-o stare bună la Spitalul Militar din Cluj-Napoca

La mijlocul lunii aprilie, Florin Piersic a ajuns, iniţial, la Spitalul Militar Central din Cluj-Napoca. Medicii au considerat că prima dată trebuie intervenit la stimulatorul cardiac, aşa că l-au trimis la Institutul Inimii, unde a şi avut loc procedura. Medicii de acolo spun că maestrul era într-o stare foarte bună.

Florin Crișan, manager Institutul Inimii Niculae Stăncioiu: În permanenţă discutam, îmi spunea poezii, zâmbea, făcea glume. Sigur sunt momente și momente dar marea majoritate a timpului era în această stare. Aşa a și plecat de la noi. Nu a plecat intubat, nu a plecat cu necesar de oxigen.

Familia a cerut transferul la Bucureşti

Familia a cerut transferul la Bucureşti, pentru a fi tratat de infecţia de care suferea la Institutul Matei Balş. De aici, marele actor a fost mutat, din nou, pentru investigaţii la o clinică privată. Într-un final, a ajuns la Spitalul Foişor pentru a fi pregătit de o nouă operaţie.

Maria Rohnean, reporter Observator: Sănătatea lui Florin Piersic stă acum în priceperea medicilor ortopezi de aici de la Spitalul Foişor din Capitală. Maestrul se află într-o stare gravă, infecţia cu stafilococ i-a afectat atât de tare genunchiul, încât medicii iau în calcul acum inclusiv amputarea piciorului.

Florin Piersic va rămâne imobilizat la pat cel puţin o lună până când va fi tratat de infecţie. Abia apoi, medicii ar putea să îi pună o nouă proteză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu stafilococ. Actorul a suferit o nouă intervenţie complicată