Medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit infectat cu coronavirus

De Cristian Ionescu.
Publicat: 10.01.2021, 16:40.
Actualizat: 10.01.2021, 16:47

Medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit din cauza complicațiilor de sănătate legate de coronavirus, informează Vaticanul.

Fabrizio Soccorsi, medicul Papei Francisc, a murit infectat cu Covid-19

Vatican Media

A murit medicul Papei Francisc, infectat cu coronavirus

Medicul în vârstă de 78 de ani, care era tratat pentru o patologie oncologică, a murit la spitalul Gemelli din Roma, din cauza complicaţiilor provocate de Covid-19, potrivit ziarului Vatican L'Osservatore Romano.

Papa Francisc l-a numit pe Soccorsi medicul său personal în august 2015, după ce nu a reînnoit mandatul medicului papal Patrizio Polisca, care era și șeful serviciilor medicale ale Vaticanului.

În calitate de medic personal al lui Francis, Soccorsi l-a însoţit pe Papă în călătoriile sale internaționale. În timpul vizitei sale la Fatima, Portugalia, în mai 2017, Papa Francisc a așezat două buchete de trandafiri albi în fața statuii Fecioarei Maria pentru fiica lui Soccorsi, care era grav bolnavă, și a murit luna următoare.

Soccorsi s-a format în medicină și chirurgie la Universitatea La Sapienza din Roma. Cariera sa a inclus atât practica medicală, cât și predarea, în special în domeniile hepatologiei, sistemului digestiv și imunologiei.

De asemenea, medicul a făcut consultanță pentru biroul de sănătate și igienă al statului orașului Vatican și a făcut parte din consiliul de experți medicali din Congregația pentru Cauzele Sfinților.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.