Antena Meniu Search
x

Medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit infectat cu coronavirus

Medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit din cauza complicațiilor de sănătate legate de coronavirus, informează Vaticanul.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.01.2021, 16:47

Fabrizio Soccorsi, medicul Papei Francisc, a murit infectat cu Covid-19 - Vatican Media

A murit medicul Papei Francisc, infectat cu coronavirus

Medicul în vârstă de 78 de ani, care era tratat pentru o patologie oncologică, a murit la spitalul Gemelli din Roma, din cauza complicaţiilor provocate de Covid-19, potrivit ziarului Vatican L'Osservatore Romano.

Papa Francisc l-a numit pe Soccorsi medicul său personal în august 2015, după ce nu a reînnoit mandatul medicului papal Patrizio Polisca, care era și șeful serviciilor medicale ale Vaticanului.

În calitate de medic personal al lui Francis, Soccorsi l-a însoţit pe Papă în călătoriile sale internaționale. În timpul vizitei sale la Fatima, Portugalia, în mai 2017, Papa Francisc a așezat două buchete de trandafiri albi în fața statuii Fecioarei Maria pentru fiica lui Soccorsi, care era grav bolnavă, și a murit luna următoare.

Soccorsi s-a format în medicină și chirurgie la Universitatea La Sapienza din Roma. Cariera sa a inclus atât practica medicală, cât și predarea, în special în domeniile hepatologiei, sistemului digestiv și imunologiei.

De asemenea, medicul a făcut consultanță pentru biroul de sănătate și igienă al statului orașului Vatican și a făcut parte din consiliul de experți medicali din Congregația pentru Cauzele Sfinților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit infectat cu coronavirus