Antena Meniu Search
x

Video "Merg la şcoală, merg prin apă, şi toată ziua stau uzi la picioare". Inundaţiile au făcut prăpăd în nordul ţării, iar 2.000 de oameni ar putea fi evacuaţi în Bihor

Inundaţiile au făcut ravagii în nordul ţării, care a fost sub cod roşu de inundaţii. Două zile a plouat cu găleata, iar zeci de gospodării au fost măturate de apele învolburate. În judeţul Bihor, peste două mii de oameni stau cu sufletul la gură că pot fi evacuaţi în orice clipă din calea puhoaielor. 

de Redactia Observator

la 15.12.2023, 08:16

Vezi și

Salvatori: Am evacuat azi-noapte patru oameni din două case. Odată a trecut peste dig. 

Ploile au făcut ravagii în localitatea Tâşnad, din judeţul Satu Mare. Mai multe râuri din judeţ au ieşit din matcă şi au măturat şosele şi gospodării.  

Inundaţiile au făcut prăpăd în nordul ţării

Salvatori: Vom sta zi şi noapte, pe baricade, împreună cu colegii de la ANIF şi de la Apele Române, şi sper să stăpânim situaţia.

Pe acelaşi subiect

- Deocamdată doar trei pompe lucrează. Da, la capacitate maximă. Sperăm că măcar la gospodării să rezolvăm problema. 

Probeleme mari au fost şi în judeţul Bihor. În oraşul Aleşd, oamenii care locuiesc în apropierea râului Crişul Repede au stat cu sufletul la gură de teamă că vor fi evacuaţi în toiul nopţii. 

Localnici: Merg la şcoală, merg prin apă, şi toată ziua stau la şcoală uzi la picioare. 

- A fost plin prin curte, cam până aici la cizme. Da, până la jumătate, dar am mai scos eu. 

Şi o şcoală din localitatea Husasău a fost lovită de viitură. În două băi, situate la parterul unităţii de învăţământ apa a măturat tot.

Togor Dumitru,  primar Ineu: S-a infiltrat apa în două grupuri sanitare, jos-la parter, am sunat dispeceratul pentru situaţii de urgenţă. 

Iar în Oradea, după două zile de ploi, centrul oraşului s-a transformat într-un lac. 

Localnici: A plouat mult, s-a topit zăpada.

- De două zile plouă încontinuu.

- Dacă s-ar sparge barajul ăla ar fi... 

Nici judeţul Maramureş nu a scăpat de potop. Aici, zeci de gospodării au fost distruse de ape, iar mai multe drumuri au fost inundate. Pompierii au fost nevoiţi să intervină de urgenţă pentru a scoate apa din case.

În localitatea Măgura Ilvei, şoferii au fost nevoiţi să circule prin şuvoaiele de apă, după ce drumul a fost acoperit pe ambele sensuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Merg la şcoală, merg prin apă, şi toată ziua stau uzi la picioare". Inundaţiile au făcut prăpăd în nordul ţării, iar 2.000 de oameni ar putea fi evacuaţi în Bihor