Antena Meniu Search
x

Alertă de inundații în nord-vestul României. Hidrologii au emis cod roşu pe râurile din bazinul hidrografic Holod, sub cod roșu până marți la ora 12.00

Hidrologii au emis o avertizare cod roșu de inundații, pe râurile din bazinul hidrografic Holod, județul Bihor.  Alerta a intrat în vigoare azi noapte şi este valabilă până joi, la ora 12.00.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 08:25

Alertă de inundații în nord-vestul României. Hidrologii au emis cod roşu pe râurile din bazinul hidrografic Holod, sub cod roșu până marți la ora 12.00 - istockphoto.com / imagine ilustrativă

Este alertă de inundații în nord-vestul României. Râurile din bazinul hidrografic Holod, județul Bihor, sunt joi, până la ora 12.00, sub avertizare cod roșu.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Holod – bazin amonte S.H. Holod, județul Bihor, au transmis hidrologii. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Topa (afluent al râului Holod).

Avertizarea a intrat în vigoare în noaptea de miercuri spre joi și este valabilă joi până la ora 12.00.

Cod galben și portocaliu de vreme severă în aproape jumătate de țară. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună

Pe acelaşi subiect

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte de vreme severă. Astfel, de ieri, de la ora 10.00, au intrat în vigoare două avertizări cod galben și portocaliu de ploi, valabile până azi la prânz. Potrivit specialiștilor, în zonele vizate va ploua în câteva ore cât pentru o lună.

Avertizarea cod portocaliu anunță precipitații însemnate cantitativ, zonele vizate fiind Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali. În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50...60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp. 

Potrivit ANM, avertizarea cod galben de ploi moderate cantitativ este valabilă în același interval și vizează Banatul, Crișana, Maramureșul, vestul și nordul Transilvaniei și zonele montane aferente. În acest zone va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte. Meteorologii anunță risc de inundații şi viituri în zonele vizate de fenomenele extreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Alertă de inundații în nord-vestul României. Hidrologii au emis cod roşu pe râurile din bazinul hidrografic Holod, sub cod roșu până marți la ora 12.00