Antena Meniu Search
x

Mesaj Ro Alert în centrul Capitalei: "Alertă extremă! Exerciţiu!"

Un mesaj Ro Alert a fost transmis duminică de dimineaţă în centrul Capitalei: "Alertă extremă! Exerciţiu!", au primit pe telefoane cei care se aflau în zonă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 22.09.2019, 11:55

Mesaj Ro Aler Bucureşti
Mesaj Ro Alert în centrul Capitalei: "Alertă extremă! Exerciţiu!" - Facebook

Un mesaj Ro Alert a fost transmis duminică de dimineaţă în centrul Capitalei: "Alertă extremă! Exerciţiu!", au primit pe telefoane cei care se aflau în zonă.

"Alertă extremă. EXERCIŢIU EXERCIŢIU EXERCIŢIU! În zonă se va desfăşura un exerciţiu privind un incident de securitate. NU VĂ ALARMAŢI, NU SUNT NECESARE MĂSURI DE PROTECŢIE", a fost mesajul primit prin serviciul Ro Alert.

În aceste momente, la Ambasada Israelului are loc un exercițiu antitero organizat de SRI (în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului) și instituțiile partenere din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, a informat ulterior SRI. 

Vor fi testate răspunsul în teren al autorităților cu responsabilități, coordonarea activităților, dar și derularea în comun a măsurilor investigative și post-incident. De asemenea, va fi transmis și un mesaj prin sistemul RoAlert în zona ambasadei Israelului din Bucuresti. 

Concret, a fost simulat un atac armat în incinta imobilului în care funcționează ambasada, precum și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protectie al ambasadei, precum și efectuarea intervenției prirotehnice. 

Astfel de exercitii sunt derulate relativ frecvent de autoritățile competente  naționale și sunt utile pentru a testa si valida cooperarea în teren a forțelor implicate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Mesaj Ro Alert în centrul Capitalei: "Alertă extremă! Exerciţiu!"