Antena Meniu Search
x

Foto Mesaj RO-Alert în mai multe localităţi din Tulcea şi Galaţi. Rusia a atacat cu drone Ismail şi Odesa

Trei mesaje RO-Alert au fost transmise în cursul nopţii pentru localităţi din nordul judeţului Tulcea, deoarece exista riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian. Forţele ruse au atacat cu drone porturile ucrainene Ismail şi Reni.

de Redactia Observator

la 10.02.2024, 14:07

Mesaj RO-Alert în mai multe localităţi din Tulcea şi Galaţi. Rusia a atacat cu drone Ismail şi Odesa
Mesaj RO-Alert în mai multe localităţi din Tulcea şi Galaţi. Rusia a atacat cu drone Ismail şi Odesa

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că în cursul nopţii trecute, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis trei mesaje RO-Alert pentru localităţile din zona de nord a judeţului Tulcea prin care a informat populaţia că există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, scrie news.ro.

Imagini cu atacul din apropiere de graniţă

“Alertele au fost emise în urma identificării pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniţei cu România, de către structurile naţionale cu rol de apărare, a unor aparate de zbor care ar putea avea ca ţintă obiective din apropierea graniţei de pe teritoriul ucrainean. Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populaţiei cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea.

Ei au adăugat că în cursul nopţii trecute au fost şapte apeluri la numărul unic de urgenţă 112 prin care apelanţii au solicitat informaţii în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc. 

Pe acelaşi subiect

“Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a menţionat sursa citată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia a atacat cu drone porturile Ismail şi Reni

Forțele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail și Reni, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunțat MApN. Avioane F-16 de la Fetești, în misiuni de cercetare. 

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, forțele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail și Reni, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România. Ministerul Apărării Naționale anunță că a monitorizat situația în zona de frontieră și a activat procedurile de Poliție Aeriană, scrie Mediafax.

Reacţia MApN

Deși în niciunul dintre cele două valuri de atac asupra porturilor ucrainene, sistemul de supraveghere radar al Armatei României nu a indicat pătrunderi neautorizate în spațiul aerian național și nu au fost raportate, prin mijloacele de supraveghere și observare, posibile căderi accidentale de resturi de drone folosite în aceste atacuri pe teritoriul național, începând cu ora 8.00, echipe ale MApN execută verificări suplimentare în teren, în zona Ceatalchioi, jud. Tulcea.

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații”, a transmis ministerul.

Instituția anunță că rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Mesaj RO-Alert în mai multe localităţi din Tulcea şi Galaţi. Rusia a atacat cu drone Ismail şi Odesa