Antena Meniu Search
x

Cei doi tineri medici care l-au salvat pe Florin Busuioc sunt îndemnaţi să plece din România

Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, medicii care l-au salvat pe Florin Busuioc, sunt îndemnaţi să plece din România. Sute de mesaje de felicitare curg pe conturile celor doi de pe reţelele de socializare şi mulţi le spun să îşi construiască o carieră în strinătate şi să părăsească sistemul medical de la noi.

Eugean Ţieranu şi Paul Traşcă sunt felicitaţi şi îndemnaţi să plece din România
Cei doi tineri medici care l-au salvat pe Florin Busuioc sunt îndemnaţi să plece din România - Facebook

Medicii care l-au salvat pe Florin Busuioc sunt îndemnaţi să plece din România. Sute de mesaje de felicitare curg pe conturile celor doi de pe reţelele de socializare şi mulţi le spun să îşi construiască o carieră în strinătate şi să părăsească sistemul medical de la noi.

Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt cei doi tineri medici care au venit de acasă marţi seara şi au intrat imediat în sala de operaţie, pentru a-i monta un stent actorului Florin Busuioc, după ce acesta suferise un infarct. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. 

Cel care a implantat stentul a fost Paul Traşcă, asistat de mai tânărul lui coleg, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani. Acesta nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă. Ţieranu este rezident în ultimul an şi de la 1 ianuarie va fi şomer.

La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum pe Eugen Ţieranu la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.   

Pe acelaşi subiect

Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, medicii care l-au salvat pe Florin Busuioc, primesc sute de mesaje

Sute de oameni îi felicită pe cei doi tineri medici şi mulţi îi îndeamnă să plece în străinătate, din cauza sistemului medical deficitar de la noi. Michelle Amari a scris: "Omule,ai maini pricepute...ai cunostintele necesare sa-ti faci o cariera minunata...cauta-ti job oriunde in Europa...vei fi apreciat la adevarata ta valoare..vei avea viata pe care o meriti!!! Esti de admirat!!! Nu te lasa tavalit de o tara care nu te vrea.."

Mony Bubulina a scris şi ea: "Bravo Eugen...Europa are nevoie de tine ...nu mai astepta nimic de la talharii aia...Felicitari si multa sanatate.", în vreme ce Moni Monica a postat: "Sunt foarte multi tineri cu potential, dar nu au loc...trist. Bravo celor doi!"

Criticile la adresa sistemului medical însoţesc mesajele de felicitare. Cătălin Niță: "Dupa ce ca medicii au plecat si suntem in avarie ne batem joc de cei pe care ii mai avem. Felicitari tinerilor medici!" iar Lia Cornea a spus: "Un OM pe care fiecare pacient l.ar dori ca doctor! Pentru curaj, suflet, onoare si profesionalismul de care ati dat dovada, va doresc sa fiti acolo unde va este locul! Legal!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Cei doi tineri medici care l-au salvat pe Florin Busuioc sunt îndemnaţi să plece din România