Antena Meniu Search
x

Președintele Klaus Iohannis, după moartea prințului Philip: România este alături de Familia Regală şi poporul britanic

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit, vineri, la vârsta de 99 de ani. Președintele României, Klaus Iohannis, i-a adus un omagiu Ducelui de Edinburgh.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 09.04.2021, 16:06

Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Am aflat cu deosebită tristețe despre decesul Alteței Sale Regale Prințul Philip, Duce de Edinburgh. România este alături de Familia Regală britanică și de poporul britanic în aceste momente triste. Transmit condoleanțe și am convingerea că istoria îi va onora memoria Alteței Sale", a transmis Klaus Iohannis. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine a fost Prințul Philip

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a încetat din viață la vârsta de 99 ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de către Palatul Buckingham. Alături de el până în ultima clipă a stat Regina Elisabeta a II-a, cu care a fost căsătorit timp de 73 de ani.

Pe acelaşi subiect

Prințul Philip al Greciei și Danemarcei s-a născut la 10 iunie 1921, în insula elenă Corfu. A fost singurul fiu al Prințului Andrew al Greciei și al prințesei Alice von Battenberg, care au mai avut împreună și patru fiice. Viața lor avea să se schimbe în septembrie 1922. Atunci unchiul Prințului Philip, Regele Constantin, a fost forțat să abdice, iar familia sa a fost trimisă în exil, în Franța.

În timpul copilăriei, Prințul Philip i-a fost prieten Regelui Mihai și au petrecut mai multe vacanțe împreună la Sinaia, Constanța, dar și în Italia.

După ce a fost educat în Franța și Germania, a urmat cursurile Colegiului Regal de Marină de la Dartmouth. La Dartmouth a devenit expert în navigaţie şi a întâlnit-o şi pe cea care avea să-i devină soție. La vremea aceea, Prinţesa Elisabeta avea doar 13 ani, iar Philip 18.

În Al Doilea Război Mondial, Prințul Philip a ocupat diferite posturi pe navele militare din Ceylon, s-a aflat în mijlocul luptelor din Cape Matapan și a devenit comandatul secund al unei nave, în timpul invaziei Siciliei. După război, Philip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta, moștenitoarea tronului britanic. Anunțul oficial a fost făcut un an mai târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Președintele Klaus Iohannis, după moartea prințului Philip: România este alături de Familia Regală şi poporul britanic