Antena Meniu Search
x

Video Micii colindători din Bihor, spectacol în costume populare. Peste 600 de copii au participat la eveniment

Peste 600 de copii au colindat, ieri, pe străzile din Oradea, îmbrăcaţi în costume populare. A fost un spectacol superb, în care cei mici au purtat straiele festive ale bunicilor şi străbunicilor, unele chiar mai vechi de două secole.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 08:30

Vezi și

Sute de copii îmbrăcaţi în costume populare vechi au ieşit la colindat pe străzile din Oradea. Acompaniați de acordeoane și tobe, micii colindători i-au făcut pe oameni să iasă la ferestre şi în faţa blocurilor. 

Cojoacele cu motive tradiţionale, moştenite de la străbunici, cusute cu migală în culori vii, au fost purtate cu mândrie de sutele de școlari. 

"Costumul pe care îl port valorează cam de 200 de ani de timp şi este format din cârpă de după cap, cojocul cu frănjurele şi lână de oaie, poale şi zadie", a spus un colindător. Festivalul "Noi umblăm a colinda" le-a dat tuturor ocazia să arate cât de mult preţuiesc tradiţiile şi portul popular.

Festivalul "Noi umblăm a colinda", la a 16-a ediţie

"Reprezentăm cu mândrie portul popular, obiceiurile, tradiţiile care ne reprezintă pe noi ca neam. Colindele aduc bucurie în sufletul copiilor, ne aduc mai aproape de sărbătoarea Crăciunului", a spus un participant. 

"Suntem bucuroşi că putem organiza a 16-a ediţie a festivalului "Noi umblăm a colinda". Este un festival deosebit si cred ca este important să păstrăm nealterat această zestre a poporului român", a spus inspectorul general al ISJ Bihor, Horia Abrudan. Spectacolul s-a incheiat la Biserica cu Lună din centrul orașului, unde copiii au cântat colinde in faţa preoților și a episcopului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Micii colindători din Bihor, spectacol în costume populare. Peste 600 de copii au participat la eveniment