Antena Meniu Search
x

Microbuz plin cu turişti răsturnat în salina Slănic Prahova, în tunelul care coboară în subteran. S-au stabilit cauzele accidentului

O excursie la Salina Slănic Prahova s-a terminat la spital pentru 25 de turişti israelieni, între care şi opt copii.

Vezi și

O excursie la Salina Slănic Prahova s-a terminat la spital pentru 25 de turişti israelieni, între care şi opt copii. Microbuzul care îi transporta în salină s-a răsturnat în tunelul de legătură cu subteranul. Şoferul ar fi avut viteză prea mare într-o curbă periculoasă din tunel. Dar şi mai mulţi pasageri decât locuri pe scaune.

Un apel la 112 anunţă la ora prânzului că un microbuz s-a răsturnat în tunelul care coboară la 207 metri sub pământ la Salina Slănic Prahova. În el sunt trei familii din Israel, cu opt copii. 

Imediat, parcarea salinei este împânzită de ambulanţe şi echipaje de intervenţie. Iar medicii aleargă între răniţii aduşi la suprafaţă pentru a-i evalua şi tria. Cei în stare gravă au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Ploieşti.

Între timp, la salină apar primele amănunte despre accident. Microbuzul care asigura transportul între suprateran şi salină s-ar fi înclinat prea mult pe o parte, apoi s-a răsturnat, la jumătatea traseului care e parcurs în aproximativ 10 minute. Şoferul nu consumase alcool, dar urcase în microbuz 25 de oameni, deşi are loc doar pentru 19.

La Salina Slănic Prahova, accesul se face cu microbuzele prin tunelul din zona de exploatare a sării. Decizia de a transporta astfel turiştii a fost luată după ce liftul care datează din 1936 s-a stricat de mai multe ori. Ultima dată, în 2016. Poliţia continuă cercetările pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Microbuz plin cu turişti răsturnat în salina Slănic Prahova, în tunelul care coboară în subteran. S-au stabilit cauzele accidentului