Antena Meniu Search
x

Video Microbuze electrice pentru elevii din Galaţi. Autorităţile speră să reducă astfel costurile

Transportul elevilor gălăţeni din mediul rural devine verde. Zeci de microbuze electrice vor fi achiziţionate pentru şcolile din mediul rural, pentru îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze. 

de Adrian Obreja

la 25.08.2022, 09:42

Vezi și

Este vorba de 40 de microbuze şcolare electrice care urmează să fie cumpărate şi apoi distribuite la şcolile din mediul rural din Galaţi, acolo unde peste 9.000 de elevi au nevoie de transport zilnic la şcoală.

50 de milioane pentru 40 de microbuze electrice

Utilizarea unor astfel de microbuze ar duce în primul rând la o economie în bugetul local a fiecărei primării, având în vedere costurile ridicate la combustibil din ultima perioadă. În acelaşi timp, costul de întreţinere va fi unul diminuat şi nu vor polua. 

Valoarea proiectului este de 50 de milioane de lei şi suma va fi suportată integral din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. 

Proiectul va fi pus în discuţie la şedinţa de la finalul acestei luni. După ce va fi aprobat, iar microbuzele vor fi achiziţionate, acestea vor fi distribuite în judeţ în funcţie de numărul de elevi din fiecare localitate, astfel încât să fie o distribuţie cât mai echilibrată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Microbuze electrice pentru elevii din Galaţi. Autorităţile speră să reducă astfel costurile