Antena Meniu Search
x

Mii de credincioși, în pelerinaj la peştera Sfântului Andrei

Aproape un milion de români îşi sărbătoresc onomastica. Iar credincioşii din întreaga ţară şi-au îndreptat azi rugăciunile spre Sfântul Andrei, ocrotitorul României. Mii de oameni au mers până la peştera Sfântului, în judeţul Constanţa.

Vezi și

Aproape un milion de români îşi sărbătoresc onomastica. Iar credincioşii din întreaga ţară şi-au îndreptat azi rugăciunile spre Sfântul Andrei, ocrotitorul României. Mii de oameni au mers până la peştera Sfântului, în judeţul Constanţa. În prima biserică creştină de la noi, au lăsat, ca-n fiecare an, bileţele în care şi-au scris cele mai mari dorinţe. În timp ce în Bucureşti - la Catedrala Naţională - a fost o slujbă specială.

Rugăciune şi speranţă într-un miracol. Cu asta au venit în suflet credincioşii la peştera Sfântului Andrei, în ziua în care i se cinsteşte numele. Considerat primul lăcaş de cult creştin de pe terioritul ţării noastre, pelerinii obişuiesc să aducă aici bucăţi de hârtie pe care îşi aştern dorinţele.

"Prin credință și prin pelerinaje și un duhovnic foarte bun mi s-a întamplat miracolul", mărturisește o femeie.

La Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei, Arhiepiscopul Tomisului a slujit alături de cinci ierarhi veniţi special din Grecia şi Bulgaria.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mii de pelerini din toate colțurile țării au venit la peștera Sfantului Apostol Andrei, încă de noaptea trecută. Unii ditren ei au dormit în mașini și autocare și au îndurat temeperaturi de minus șase grade Celsius.

Mii de oameni au sosit azi şi la Catedrala Neamului. Aici, slujba a fost oficiată de Patriarhul Daniel şi de Patriarhul Ierusalimului. Temperaturile negative nu au oprit ruga pelerinilor.

Şi în Galaţi, credincioşii au stat zeci de minute la coadă pentru a se închina la moaştele Sfântului Andrei şi ale Sfântului Iosif cel Milostiv aduse la Catedrala Arhieposcipală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mii de credincioși, în pelerinaj la peştera Sfântului Andrei