Antena Meniu Search
x

Video Mii de candele aprinse, noaptea trecută, la Târgoviște. 2024 de lumânări au format anul acesta Calea Luminii

Centrul oraşului Târgovişte a fost luminat noaptea trecută de mii de candele. Este un eveniment simbol ce are loc în fiecare an în Joia Mare. Calea Luminii este o formă de mărturisire a credinţei, care aduce împreună mii de oameni și îi unește într-o atmosfera de pace. 

de Redactia Observator

la 14.04.2023, 08:15

Vezi și

După terminarea slujbei, cele 2024 de lumânări au fost aşezate de pe treptele Mitropoliei, până pe platoul Mihai Viteazul și apoi pe Bulevardul Carol I. 

Evenimentul, unic în ţară, a fost iniţiat în anul 2000 de pictorul târgoviștean Mihai Şerbănescu. Iar anul acesta "Calea Luminii" a ajuns la ediția cu numărul 24.

Mihai Şerbănescu autor proiect: Sunt mii de târgovișteni veniți la Calea Luminii din toate generațiile. Eu vă asigur că în fiecare an a fost la fel de frumos.     

Calea Luminii simbolizează iubirea şi pacea

Pe acelaşi subiect

Criticul de film Irina Margareta Nistor a venit special la Târgovişte pentru acest eveniment.  

Irina Margareta Nistor, critic de film: Cred că o să fie niște Paști mai altfel și o să ne adune mai bine cu cei dragi. Vă mulțumesc că în orașul vostru aveți niște oameni absolut minunați. 

Mii de oameni au ieşit din case să aprindă o candelă pentru Calea Luminii, iniţiativă care simbolizează iubirea şi pacea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Mii de candele aprinse, noaptea trecută, la Târgoviște. 2024 de lumânări au format anul acesta Calea Luminii