Antena Meniu Search
x

Milioane de elevi ar putea avea o vacanţă de iarnă prelungită. Profesorii ameninţă din nou cu greva

Şapte procente. Acesta ar fi motivul pentru care milioane de elevi ar putea avea o vacanţă de iarnă prelungită. Profesorii ameninţă din nou cu greva, după ce Guvernul a anunţat că vor primi doar 13 procente din cele 20 promise în vară. Astăzi, sindicaliştii au parte de noi negocieri la Palatul Victoria. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 11.12.2023, 14:19

Vezi și

De la ora 16:00 vor avea loc întâlniri între Marcel Ciolacu şi reprezentanţii profesorilor. Premierul a anunţat, de dimineaţă, că era normal să finalizeze bugetul în domeniul Educaţiei din 2024 şi mai apoi să lămurească şi problema salariilor cadrelor didactice.

Profesorii îşi doresc ca Executivul să-şi respecte promisiunea din vară, aceea în care ar urma primească jumătate dintre salariul maxim din grilă şi salariul actual. Până acum, guvernanţii au oferit doar 13% din luna ianuarie şi 7% abia din august, anul viitor. 

Mulţi profesori sunt deja nemulţumiţi şi spun că întreaga majorare ar putea intra abia de toamna viitoare, ceea ce nu le convine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Milioane de elevi ar putea avea o vacanţă de iarnă prelungită. Profesorii ameninţă din nou cu greva