Antena Meniu Search
x

Patru militari români răniţi în Afganistan, atacaţi de insurgenţi cu dispozitiv exploziv

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, după un atac cu dispozitiv exploziv şi foc susţinut al insurgenţilor. Infanteriştii români au respins atacul, primind sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.04.2019, 13:51

Militari români răniţi în Afganistan, după ce au fost atacaţi de insurgenţi - facebook.com/mapn.ro

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, după un atac cu dispozitiv exploziv şi foc susţinut al insurgenţilor.

Infanteriştii români au respins atacul, primind sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane, potrivit ministerului Apărării Naţionale.

Militari români răniţi în Afganistan, după ce au fost atacaţi de insurgenţi

Patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți, informează mapn.ro.

Militarii răniți au fost transportaţi la spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă. Doi dintre ei au fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Patru militari români răniţi în Afganistan, atacaţi de insurgenţi cu dispozitiv exploziv