Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministerul Educaţiei atenționează despre un fake-news care circulă pe Facebook: "Această afirmaţie nu îi aparţine ministrului educaţiei"

Ministerul Educaţiei reclamă, miercuri, un fake-news distribuit pe reţelele sociale, în contextul începerii cursurilor. O declaraţie atribuită ministului Ligia Deca susţine că ”pe durata contractului educaţional, autoritatea tutelară nu mai aparţine părinţilor”. ”Semnarea contractului educaţional nu afectează exercitarea drepturilor părinteşti”, transmit oficialii ministerului, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 12:39

Ministerul Educaţiei atenționează despre un fake-news care circulă pe Facebook
Ministerul Educaţiei atenționează despre un fake-news care circulă pe Facebook - Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei atrage atenţia, miercuri, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, asupra unui fake-news distribuit pe reţelele de socializare.

O declaraţie atribuită ministului Ligia Deca susţine că ”pe durata contractului educaţional, autoritatea tutelară nu mai aparţine părinţilor”

Ministerul Educaţiei reclamă un fake-news distribuit pe reţelele sociale 

Articolul continuă după reclamă

”Această afirmaţie nu îi aparţine ministrului educaţiei! Informaţia a apărut pe reţele sociale şi nu provine din surse oficiale. Semnarea contractului educaţional nu afectează exercitarea drepturilor părinteşti”, au transmis oficialii ministerului.

Potrivit acestora, conform Regulamentului de Ordine Interioară, ”unităţile de învăţământ încheie cu părinţii sau reprezentanţii legali/elevii majori, în momentul înscrierii beneficiarilor primari în registrul unic matricol, un contract educaţional, în care sunt înscrise drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor, conform prevederilor legale în vigoare”.

”Prin hotărâre a consiliului de administraţie, la contractul educaţional pot fi adăugate şi alte clauze, a căror natură nu poate afecta interesul superior al beneficiarului primar în funcţie de specificul fiecărei unităţi şi după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor/reprezentanţilor legali, prin act adiţional semnat de ambele părţi”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Ministerul Educaţiei atenționează despre un fake-news care circulă pe Facebook: "Această afirmaţie nu îi aparţine ministrului educaţiei"