Antena Meniu Search
x

Video Ministerul Mediului cheltuie 10 milioane de lei pe campania de informare pentru colectarea deşeurilor. România, pe ultimele locuri la reciclare

Încă suntem printre ţările din Uniunea Europeană care reciclează cel mai puţin. Mai exact, pe locul 23 în clasament. Şi dacă nu facem ceva în acest sens, ţara noastră ar urma să primească sancţiuni de la Uniunea Europeană. Vestea bună este că Ministerul Mediului vrea să rezolve problema prin informarea populaţiei cu ajutorul unei campanii naţionale.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 28.11.2022, 21:18

Vezi și

Este vorba despre o campanie de informare, iar reprezentații Ministerului Mediului spun că tocmai aceste statistici au stat la baza acestei campanii.

Campanie a costat 10 milioane de lei

Mai exact, din datele ministerului peste 95% dintre români au auzit de reciclare și știu că pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de colectarea selectivă a deșeurilor. Totuși, doar 13% dintre noi aruncăm selectiv la gunoi, deșeurile din casă.

Mai mult decât atât, tot din datele ministerului, peste 90% dintre români cred că motivul pentru care reciclarea merge atât de prost în țara noastră este tocmai lipsa de educație și de informare, dar și a infrastructurii.

Campania de informare va începe în onlie și pe rețelele de socializare de pe data de 1 decembrie, iar de la jumătatea lunii viitoare ar trebui să auzim la radio și să vedem la televizor primele spoturi produse special pentru această campanie care a costat 10 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Ministerul Mediului cheltuie 10 milioane de lei pe campania de informare pentru colectarea deşeurilor. România, pe ultimele locuri la reciclare