Antena Meniu Search
x

Ministrul Educaţiei: Peste 135.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat împotriva Covid

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că aproape 50% dintre cadrele didactice s-au vaccinat cu cel puţin o doză. Totodată, până pe 16 martie, peste 135.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au imunizat.

de Monica Palade

la 18.03.2021, 11:50

Ministrul Educaţiei: Peste 135.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat împotriva Covid - Hepta

„La nivelul zilei de marți (16 martie - n.r.), aveam 135 mii angajați din sistemul de învățământ vaccinați. Adică pese 38%. Dacă ne raportăm la cadre didactice, procentul se apropie de 50%. Este o ocazie sa apreciez responsabilitatea cadrelor didactice”, a susţinut Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, pe lângă cei 60.000 de profesori înscriși inițial, s-au vaccinat alți peste 63.000.

Profesorii, vaccinați cu prioritate

În luna februarie, Sorin Cîmpeanu anunța că învățătorii și profesorii vor fi vaccinați cu prioritate. Conform datelor din acel moment de la Ministerul Educației, ar fi vorba de 60.000 de angajați din sistemul de învățământ, în mare parte profesori și învățători, care ar urma să se vaccineze în perioada imediat următoare cu prioritate.

Și dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a anunţat începerea vaccinării. "Estimăm un număr aproximativ de 60.000 de persoane, care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces, reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate, din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate".

Modalitatea de programare şi de derulare a activităţilor de vaccinare au fost transpuse într-o instrucţiune care deja a fost transmisă către fiecare judeţ, către direcţiile de sănătate publică şi ministerul Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ministrul Educaţiei: Peste 135.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat împotriva Covid