Antena Meniu Search
x

Ministrul Justiției și-a întrerupt o importantă vizită de lucru în Japonia ca să anunțe că va publica un raport, săptămâna viitoare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi-a întrerupt vizita oficială în Japonia şi a revenit în ţară, participând la şedinţa de Guvern.

Ministrul Justiției și-a întrerupt o importantă vizită de lucru în Japonia ca să anunțe că va publica un raport

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care şi-a întrerupt vizita oficială în Japonia şi a revenit în ţară, participând la şedinţa de Guvern, a susţinut o declaraţie de presă, în care tot poporul se aștepta să se pronunțe în scandalul legat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ministrul Justiţiei şi-a întrerupt vizita în Japonia la solicitarea permierului Vioricăi Dăncilă, care a precizat că va avea o discuţie cu Toader şi îi va cere să aibă o declaraţie în ceea ce priveşte decizia legată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma acuzaţiilor aduse instituţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a organizat conferința de presă, în care a anunțat că, în cadrul importantei vizite de lucru în Japonia, s-a reușit obținerea unei finanțări din partea Băncii Mondiale, pentru construcția mai multor sedii, denumite de Toader "Cartierul Justiţiei".

"În zona centrală a Bucureştiului vor fi construite sediile CSM, ministerului Justiţiei, ICCJ, MP, INPS, INM, dar şi ale tuturtor Instanţelor şi Parchetelor din Bucureşti. Va fi rezolvată astfel problema deficitului de spatii sau a spatiilor necorespunzătoare. Cartierul pt Justitie face parte din categoria de regenerare urbana, urmând să fie finanţat de Banca Mondială", a precizat Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a mai anunţat că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament raportul de activitatea a DNA, DIICOT şi Ministerului Public. El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent.

El a spus că înaintea şedinţei de Guvern de astăzi a avut o discuţie cu premierul, care i-a solicitat să facă publică evaluarea sa privind activitatea Ministerului Public.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, că nu are niciun motiv să demisioneze pentru că a respectat legea, iar întrebată despre o posibilă decizie de revocare a sa, ea a răspuns că "ministrul Justiţiei ştie ce criterii are în vedere, dacă are în calcul aceasta variantă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ministrul Justiției și-a întrerupt o importantă vizită de lucru în Japonia ca să anunțe că va publica un raport, săptămâna viitoare