Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii: NU a existat vreo sesizare la Colegiul Medicilor împotriva profesorului Gheorghe Burnei

Ministrul Sănătăţii: NU a existat vreo sesizare la Colegiul Medicilor împotriva profesorului Gheorghe Burnei

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar în acest caz medicul fie are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem şi de încredere în instituţii-cheie.

"Am transmis o adresă către preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost ele soluţionate. Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor - instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii mai arată că, în acest caz, există două posibiltăţi, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem.

"Avem aşadar două posibilităţi: fie domnul prof. dr. Burnei are doar o problemă de corupţie (pe care, desigur, trebuie să o lămurească), fie avem o problemă gravă de sistem, de funcţionare şi de încredere în câteva instituţii-cheie", a adăugat Vlad Voiculescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ministrul Sănătăţii: NU a existat vreo sesizare la Colegiul Medicilor împotriva profesorului Gheorghe Burnei