Antena Meniu Search
x

Video Mircea Geoană, încă un an secretar general adjunct al NATO: Apărăm în continuare cei peste 1 miliard de cetăţeni

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, al cărui mandat a fost prelungit vineri cu un an, a dat asigurări că Alianţa Nord-Atlantică va continua să îi apere pe cetăţenii ţărilor membre.

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 20:01

Vezi și

''Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând şi împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre, să întărim valorile democratice şi libertatea de a gândi şi de a ne alege propriile destine'', a scris Mircea Geoană pe Facebook, după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a prelungit cu un an mandatul în postul de secretar general adjunct al Alianţei.

Numit secretar general adjunct al NATO în octombrie 2019, Geoană s-a declarat onorat de prelungirea mandatului cu încă un an şi i-a mulţumit lui Jens Stoltenberg pentru încrederea acordată. ''Decizia de astăzi, la fel ca numirea mea în 2019, este o încurajare pentru toţi românii şi toate româncele de a ţinti cât mai sus şi îmi întăreşte convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala şi înţelepciunea de a profita de oportunităţile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă'', a mai scris Mircea Geoană pe Facebook.

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO, prelungit cu un an

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a prelungit mandatul secretarului general adjunct Mircea Geoană în semn de recunoaștere a serviciilor sale în cadrul Alianței, a anunțat vineri pe Twitter, Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO. În mesajul transmis de Stoltenberg se arată că Mircea Geoană a fost un adjunct extraordinar și un sprijin grozav "pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică".

"Abilitatea sa politică, expertiza și eleganța dovedite chiar și în momente de presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică. Ca recunoaștere a serviciului său, am extins mandatul său ca secretar general adjunct cu încă un an, până la mijlocul lui octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicare și abia aștept să continuăm să lucrăm împreună", susține Jens Stoltenberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Mircea Geoană, încă un an secretar general adjunct al NATO: Apărăm în continuare cei peste 1 miliard de cetăţeni