Antena Meniu Search
x

Video Misiune de salvare contracronometru. O bătrână de 82 de ani din Olt a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri

Misiune dramatică în comuna Pleşoiu, din judeţul Olt. O femeie de 82 de ani a fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce a căzut într-o fântână adâncă de zece metri.  20 de pompieri s-au chinuit mai bine de trei ore să o scoată pe femeie de acolo. 

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 08:35

Vezi și

Incidentul s-a petrecut ieri după-amiază, puţin înainte de ora 16.00. Un vecin a auzit-o pe bătrână ţipând şi s-a dus să vadă ce a păţit. Cum a văzut-o în fântână, a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112, pentru a cere ajutor. 20 de pompieri din Slatina au ajuns în mai puţin de un sfert de oră în gospodăria femeii.

Un vecin a sunat la 112

Fântâna avea o adâncime de 10 metri, însă un diametru de doar 40 centimetri. A fost motivul pentru care pompierii au săpat în jurul acesteia cu două excavatoare şi un buldoexcavator. Mai bine de trei ore, pompierii au introdus permanent aer în fântână cu ajutorul unui aparat special, timp în care au extras pământul din jurul tuburilor de ciment. Apoi, unul dintre salvatori a putut coborâ în fântână, legat cu o funie. 

A apucat-o pe femeie şi a fost tras la suprafaţă de colegii lui. Bătrâna de 82 de ani era în şoc hipotermic. 

Dumitru Lincă: pompier: A fost o intervenţie destul de dificilă, ţinând cont de cât a fost de strâmtă fântâna respectivă. Noi ne-am gândit cum să facem s-o salvăm. Acesta a fost singurul nostru ţel, singura noastră dorinţă.

În cele din urmă, femeia a fost stabilizată şi transportată la spital, unde a rămas sub supraveghere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Misiune de salvare contracronometru. O bătrână de 82 de ani din Olt a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri