Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mister în cazul morţii talentatului fotbalist Sorin Nazîru. "Nu putea să stea în picioare, să se mişte"

Moartea rapidă a unui adolescent de 16 ani, după o baie în piscină, declanşează un val de anchete în Buzău. Familia acuză că ar fi luat o bacterie mortală din bazin. Piscina în care a făcut baie a fost închisă între timp de autorităţi. 

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 19:39

Sorin Nazîru juca fotbal de la şapte ani. Era portarul echipei de juniori de la CSM Rîmnicu Sărat după ce fusese un timp la Dinamo. Visa la o carieră în fotbalul mare, iar antrenorii îi dădeau speranţe. Drumul lui s-a oprit, însă, după ce a făcut baie într-o piscină din Râmnicu Sărat. Câteva ore mai târziu, a început să se simtă rău. Îl durea capul şi ameţea. 

Apropiaţii lui Sorin cred că băiatul a luat o bacterie dintr-o piscină

"Se tot vaita ca i-a amortit mana dreapta si se batea peste mana dreaptea ca tot ii amortea. Nu putea sa stea nici in picioare, nici sa se miste, sa faca absolut nimic", spune Alice Nazîru - sora fotbalistului.

Vezi și

"A fost diagnosticat cu insolatie si in urma tratamentului a fost externat cu stare generala buna", spune Alexandru Boteanu, purt. de cuvânt al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Pe acelaşi subiect

Sorin se simţea, însă, din ce în ce mai rău. După trei zile, s-a întors la spitalul unde fusese deja consultat.

Pentru că era în stare gravă, adolescentul a fost transferat de medicii din Râmnicul Sărat aici, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Doctorii au făcut tot ce au putut pentru el, dar tânărul fotbalist a murit la două zile după ce fusese internat. 

Antrenorul adolescentului nu înţelege cum şi-a pierdut un fotbalist promiţător în doar câteva zile..

"Cred ca este singurul copil pe care nu l-am avut niciodata bolnav, niciodata nu a luat antibiotic. Se pregatea foarte bine, acum era in vederile antrenorului de seniori, chiar astazi trebuia sa debuteze la echipa mare", spune Sorin Bodoc - antrenorul lui Sorin.

Bazinul a fost închis de Protecția Consumatorului 

Sora lui Sorin crede că pe adolescent l-a răpus o bacterie luată din piscină. Protecţia Consumatorilor Buzău s-a autosesizat, a făcut control acolo, şi a închis bazinul după ce a găsit nereguli.

"Calitatea apei nu era una foarte buna, apa nu era limpede. Pe marginile bazinului, cat si in interior se putea observa pete verzi care se datoreaza lipsei suficiente de clor ce duce la formarea algei. Unitatea nu detine buletin de analiza pentru apa din piscina", spune Romică Gavrilă - Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică vor preleva probe de apă din piscină ca să o analizeze. Cauza decesului va fi stabilită după autopsie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Mister în cazul morţii talentatului fotbalist Sorin Nazîru. "Nu putea să stea în picioare, să se mişte"