Antena Meniu Search
x

Video Misterul celor doi bărbaţi care s-ar fi înecat pe litoral. Căutaţi de scafandri şi cu elicopterul, dar fără a fi daţi dispăruţi la poliţie

Cei doi bărbaţi despre care martorii spun care s-ar fi înecat ieri în mare sunt căutaţi de 24 de ore. Ar fi intrat în apă şi nu ar mai fi ieşit la mal. Zeci de scafandri au încercat azi fără succes să le găsească trupurile. Ciudat este că până acum, nimeni nu a semnalat la poliţie vreo dispariţie pe litoral. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.05.2023, 19:56

Vezi și

Câţiva angajaţi ai unui beach bar din Mamaia ar fi văzut ieri, în jurul orei 16, doi bărbaţi care ar fi ignorat steagul roşu arborat de salvamari şi care s-ar fi aventurat în valuri. Martorii spun că ar fi înotat circa 100 de metri în larg. Tot ei au sunat la 112 când nu i-au mai zărit. "Băiatul mi-a arătat şi zice: Uite, mă, pe aceia doi cum înoată, pleacă în larg amândoi. Şi au luat-o în larg, dar înapoi nu i-am mai văzut să se întoarcă", spune un muncitor de pe plajă.

Căutări cu zeci de scafandri la Mamaia

La faţa locului au ajuns imediat nouă scafandri, dar şi mai multe echipaje de intervenţie, inclusiv un elicopter SMURD care a patrulat deasupra mării. Fără rezultat însă. Căutările au fost oprite seara, iar azi dimineaţă la ora 8 au fost reluate cu 29 de scafandri. Aceştia au ieşit în larg la circa 150 de metri distanţă de mal. 

"Din cauza curenţilor foarte puternici, în larg s-au format gropi adânci chiar şi de 3-4 metri. Chiar în acest moment, scafandrii intră acolo pentru a peria acea zonă", arată Andreea Filip, reporter Observator. "Noi verificăm toată zona. Deocamdată nu se confirmă, în zona unde am căutat până în prezent, ceea ce martorii au văzut aseară. Vizibilitatea este de 1,5 - 2 metri, foarte bună", spune Marian Ciulei, ISU Dobrogea.

Pe acelaşi subiect

Curenţii circulă în aceste zile dinspre larg spre ţărm. Astfel că, trupurile dispăruţilor ar fi putut fi aduse de valuri la mal. De-a lungul ţărmului, plaja a fost periată pe o porţiune de aproape jumătate de kilometru. "Cu ATV-ul am patrulat pe toată plaja, tot sectorul, şi cu skijet-ul, în apă", declară Alexandru Ivanov, salvamar.

Alt scenariu posibil. Ce cred salvamarii

Mai există însă o variantă. "Avem malul. Paralel cu malul, la o distanţă de 30 - 40 de metri avem un şanţ. La 70 - 80 de metri, iarăşi, un alt şanţ. Presupunem că ei s-ar fi înecat şi ar fi prinşi aici... Chiar dacă bate curentul, ei nu pot trece de această denivelare, de aici", explică un salvamar.

Salvamarii spun că marea este agitată în aceste zile, iar turiştii care ajung pe litoral trebuie să fie foarte atenţi. "Steagul roşu e arborat în momentul de faţă, apa este foarte rece, curenţii puternici.... Dar degeaba, nu ne înţelegem cu turiştii", adaugă Alexandru Ivanov, salvamar

Până acum, nimeni nu a semnalat la Poliţie dispariţia vreunei persoane. Căutările vor continua şi mâine în zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Misterul celor doi bărbaţi care s-ar fi înecat pe litoral. Căutaţi de scafandri şi cu elicopterul, dar fără a fi daţi dispăruţi la poliţie