Antena Meniu Search
x

Video "Poate vor să moară amândoi". Doi bărbați căutați de salvamari, după ce au fost văzuți intrând în apă fără să mai iasă la mal

E alertă pe litoral, în zona Mamaia-Sat, după ce doi bărbaţi ar fi fost văzuţi, ieri după-amiază, că ar fi intrat în apă şi nu ar mai fi ieşit. Doi muncitori de pe plajă au fost cei care au dat alarma, iar la scurt timp, a început mobilizarea de forţe de căutare şi salvare. Misiunea a fost oprită la lăsarea întunericului, dar va fi reluată în această dimineaţă.  

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.05.2023, 08:00

Vezi și

Alarma s-a dat ieri după amiază, în jurul orei 16.00. Doi angajați ai beach barurilor de pe plajă au fost cei care i-au văzut pe bărbaţi că se avântă în larg. Au aşteptat câteva minute, însă aceştia nu s-au mai întors la mal.

Au dispărut în larg

Marian Ciulniţa, ISU Dobrogea: Au spus că sunt două persoane care se află în larg. Le-au văzut că au intrat în apă, iar la un moment dat au dispărut. Suntem obligaţi să verificăm dacă se infirmă sau se confirmă informațiile pe care noi le-am primit.  

Muncitor-reporter: Băiatul mi-a arătat şi zice "uite mă pe aceia doi cum înoată, pleacă în larg amândoi". Şi m-am uitat şi eu şi am zis că poate vor să moară amândoi. Şi au luat-o în larg, dar înapoi nu i-am mai văzut să se întoarcă.

Pe acelaşi subiect

- Şi să-i fie tras valurile, curenţii?

- Obligat curenţii i-a tras. Vă daţi seama până unde s-au dus. Aproape 100 de metri s-au dus încolo.

Imediat după apelul la 112, nouă scafandri, ajutaţi şi de alte echipaje de salvare, s-au mobilizat şi au început să-i caute pe cei doi.

Andreea Filip, reporter Observator: În sprijin a venit şi elicopterul SMURD, care survolează de la înălţime, astfel încât, posibilele indicii să fie mai uşor de identificat.

Nicu Zderea, şef salvamar Năvodari: Am fost şi noi alertaţi că au intrat două persoane în apă şi nu au mai ieşit.

După ore de căutări, salvatorii au luat în calcul mai multe ipoteze.

Nicu Zderea, şef salvamar Năvodari: Băieţii au intrat în apă să se uite, şi acum patrulează cu schijeturile. Avem băieţi în apă. Se vede în apă, dar ei n-au văzut nimic. Curenţii nu sunt foarte puternici. Apa este destul de caldă. Nu este nici agitată. Să sperăm că e doar o alarmă falsă.

Căutările au fost oprite la lăsare întunericului, însă vor fi reluate în această dimineaţă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Poate vor să moară amândoi". Doi bărbați căutați de salvamari, după ce au fost văzuți intrând în apă fără să mai iasă la mal