Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mita de la Spitalul Rădăuţi: 6 angajaţi, reţinuţi. Fostul manager ar fi primit 12.000 de euro pentru 2 posturi de brancardier

108 percheziţii au avut loc miercuri pe raza judeţului Suceava, într-un dosar de corupţie instrumentat de procurori. Printre instituţiile verificate s-a aflat şi spitalul municipal din Rădăuţi. După audieri, 6 angajaţi ai spitalului au fost reţinuţi. 

de Angela Bertea

la 18.10.2024 , 07:24

108 percheziţii au avut loc miercuri pe raza judeţului Suceava 108 percheziţii au avut loc miercuri pe raza judeţului Suceava

După audieri, cele 6 persoane suspecte de fapte de corupție au fost reținute pentru 24 de ore, ulterior au fost prezentate în faţa instanței cu propunere de arestare preventivă, unde s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru trei persoane, printre care se numără fostul manager al spitalului Municipal Rădăuţi şi două asistente şefe. Apoi, control judiciar pentru alte două persoane, fosta directoare de îngrijiri medicale şi un alt asistent medical, iar faţă de directorul medical nu s-a luat nici o măsură preventivă. Soluția dată de tribunalul Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată.

Dosarul instrumentat de procurorii anticorupție vizează în principal angajări trucate la spital, prin oferirea unor subiectele de concurs, dar şi fapte de luare de mită, fapte ce au avut loc în 2023 - 2024. Anchetatorii spun că fostul manger al spitalului Rădăuţi ar fi primit 12.000 de euro, în total, pentru două posturi de brancardier, bani ce ar fi fost restituiți pentru că persoanele respective nu au reuşit să promoveze concursul şi i-ar fi cerut înapoi. Şpaga ar mai fi fost data şi pentru diferite internări şi operaţii chirurgicale.

De asemenea, în dosar mai apar acuzaţii de: trafic de influență, dare de mita, abuz în serviciu ori instigare la dare de mită. Cu ocazia percheziţiilor efectuate miercuri au fost ridicate şi sume semnificative de bani, atât în lei cât şi în euro, dolari sau lire sterline.

Articolul continuă după reclamă
Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Mita de la Spitalul Rădăuţi: 6 angajaţi, reţinuţi. Fostul manager ar fi primit 12.000 de euro pentru 2 posturi de brancardier