Antena Meniu Search
x
LIVE

Mitropolia Moldovei, anunț despre pelerinajul organizat la Iași de Sf. Cuvioasa Parascheva

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și-ar dori ca pelerinajul organizat la Iași de Sf. Cuvioasa Parascheva, în perioada 13 - 15 octombrie, să se desfășoare fără niciun fel de restricții, în ciuda scenariului roșu generat de situația epidemiologică.

De Ana Maria Ghiarasim la 02.10.2021, 11:15
Mitropolia Moldovei anunț despre pelerinajul organizat la Iași de Sf. Cuvioasa Parascheva
Mitropolia Moldovei anunț despre pelerinajul organizat la Iași de Sf. Cuvioasa Parascheva - Mediafax Foto / Dragos Pascaneanu via Hepta

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiții, dată fiind situația epidemiologică.

„Nu dorim niciun fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd. Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”, transmit reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. 

Aceștia vor discuta despre organizarea evenimentului cu autoritățile locale.

Primarul Mihai Chirica, despre accesul la Hramul Sfintei Parascheva doar cu buletin de Iași

Pe acelaşi subiect

Întrebat de jurnaliști dacă la Hramul Sfintei Parascheva vor putea participa doar cei care au buletin de Iași, primarul orașului, Mihai Chirica, a spus, joi, că ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost un abuz.

„Nu știu, dar nu cred, pentru că toate măsurile impuse de prezența unei localități în diferite scenarii nu vizează apartenența. Din punctul meu de vedere dacă vreți să mă credeți, ca și om al statului român, între a da o restricție cu caracter general care vizează orice cetățean al acelui stat - pentru noi, România - și a da restricții cu caracter local prin care spui că numai ieșenii au voie să se închine la Cuvioasa Parascheva, dacă ar fi să mă întrebați pe mine, ca inginer, a fost abuziv. Nu poți să dai o restricție cu un caracter local într-un stat democratic. Ori dai una cu caracter general și atunci nimeni și toți o respectă, ori lași ca lucrurile să decurgă de la sine și nu cred că se va mai ajunge acolo, pentru că este total din perspectiva mea neconstituțional”, a răspuns primarul Iașului, citat de Mediafax.

Municipiul Iași, în scenariul roșu la pelerinajul de Sf. Parascheva

Pelerinajul de Sf. Parascheva va avea loc la Iași în perioada 13 - 15 octombrie, când Iașul va fi în scenariul roșu din cauza ratei de infectare.

Oameni de peste tot din ţară merg deja să se închine la moaştele Sfintei Parascheva tocmai pentru că se tem că s-ar putea repeta situaţia de anul trecut. Pentru a nu se repeta situaţia, oamenii au spus că preferă să vină şi să se închine încă de pe acum.

Acest lucru se observă şi când ne uităm la cazările din Iaşi. Dacă în anii trecuţi vorbeam de un grad de ocupare de 100% deja în acest moment, anul acesta nu se întâmplă la fel. La hoteluri nu au sunat prea mulţi oameni să se cazeze tocmai din aceleaşi considerente.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mitropolia Moldovei, anunț despre pelerinajul organizat la Iași de Sf. Cuvioasa Parascheva