Antena Meniu Search
x

Video "Mizerabil!" Gară murdară din România, închisă de ANPC. Oamenii au rupt sigiliile ca să-şi ia bilete de tren

Gara noastră mică, cu probleme mari. Protecţia Consumatorului a închis gara din Baia Mare din cauza mizeriei din sălile de aşteptare şi toalete, dar şi a tencuielii în pericol să cadă peste oameni. Călătorii au refuzat să aştepte... ca în gară, aşa că au rupt sigiliile pentru a putea ajunge la casa de bilete.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 23.02.2024, 21:13

Vezi și

"Din '68, de când e dată în folosinţă nu a mai izolat-o nici dr**u", spune o angajată a gării, filmată cu camera ascunsă. Pereţi scorojiţi, plini de mucegai şi igrasie, toalete insalubre şi un miros greu de suportat. Aşa începe fiecare călătorie din Baia Mare pentru cei care aleg să meargă cu trenul. 

Gara din Baia Mare, închisă de ANPC

"Mizerabil! Pentru un turist nu e o imagine foarte frumoasa. Aveţi o ţară minunată, dar infrastructura e varză", spune un turist francez. După un control amănunţit, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au amendat cea mai mare gară din judeţ cu 30.000 lei şi au pus lacătul pe uşă. 

"Pereţi cu infiltraţii, zona de aşteptare cu probleme. Spaţii adiacente care erau inadecvate pasagerilor. S-au oprit temporar toate aceste spaţii", spune Dacian Manoliu, director OPC Maramureș.

Pe acelaşi subiect

"Intrarea din gara Baia Mare a fost sigilată în această zonă, dar în încercarea de a cumpăra bilete, călătorii au rupt acest sigiliu, iar astăzi inspectorii de la OPC au recompartimentat zonele", transmite Simona Vasiac, reporter Observator. 

  • Reporter: Când s-au făcut ultima dată lucrări?
  • Angajată: Nu ştiu, că nu sunt aici decât de doi ani jumătate.
  • Reporter: Şi în ăştia doi ani jumătate s-a făcut ceva?
  • Angajată: Eu nu am văzut.

"Miroase destul de urât, vin oamenii străzii, îşi fac nevoile acolo. Mai bine este afară ca înăuntru", spune un călător. "Mai bine să o elimine. Să facă altceva, indiferent ce, dar să facă altceva", crede un altul.

Reprezentanţii Gării din Baia Mare nu au vrut să dea nicio declaraţie. "Nu avem voie. Ce să zic eu? Pot da (n.r declaraţii) numai pentru probleme tehnice, dacă se defectează un tren", spune şeful de gară, filmat cu camera ascunsă.

Anul trecut, Protecția Consumatorilor a închis alte patru gări în judeţul Harghita din cauza sălilor de aşteptare mizerabile şi a clădirilor pline de igrasie şi nerenovate de ani buni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Mizerabil!" Gară murdară din România, închisă de ANPC. Oamenii au rupt sigiliile ca să-şi ia bilete de tren